DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

ABD'de kurtarılan esir çocuklara okul katliamı düzenlemeleri için silah eğitimi veriliyordu

ABD'de kurtarılan esir çocuklara okul katliamı düzenlemeleri için silah eğitimi veriliyordu

ABD'nin New Mexico eyaletinde 11 çocuğu bir kampta esir tutan ebeveynleri konumundaki 2 erkekle 3 kadının ifadeleri mahkemeye sunuldu: Çocuklara okul katliamları düzenlemeleri ve mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmeleri için silah eğitimi veriyorduk.

Yayın Tarihi: 09/08/18 18:45
okuma süresi: 3 dak.
ABD'de kurtarılan esir çocuklara okul katliamı düzenlemeleri için silah eğitimi veriliyordu
A- A A+
Bir yandan Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırında göçmen çocuklarını ailelerinden koparıp kamplara tıkma politikasıyla sarsılan ABD, diğer yandan New Mexico eyaletinde kişiye özel bir kampta açlıktan ölmek üzereyken kurtarılan 11 çocuğun başına gelenlerin şokunu yaşıyor.

Yakalanan yetişkinler, kendi nüfuslarına kayıtlı bu çocuklara okul katliamları düzenlemeleri için silah eğitimi verdiklerini belirtti.

?11 çocuğu aç, susuz, pislik içinde, propan gazı sızıntısı ve cam kırıkları arasında esir tutan 2'si erkek, 3'ü kadın 5 yetişkinin ifadeleri savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi.

Belgelerde makineli tüfek ve tabanca donanımlı Siraj Ibn Wahhaj (40) ve Lucas Morton (40), çocukları, 'mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmek üzere eğitmekle' suçlandı.

Adı açıklanmayan bir ebeveyn, çocuğunun Siraj Ibn Wahhaj tarafından 'gelecekteki okul katliamlarına hazırlık niteliğinde makineli tüfek kullanmak üzere eğitildiğini' söyledi.

Kurtarılan 11 çocuğun en büyüğü 15 yaşında.

BİR ÇOCUK ÖLÜ BULUNDU

Grup, 3 yaşındaki Abdul-Ghani Wahhaj'ın kaybolmasıyla ilgili FBI'ın yürüttüğü 2 aylık bir soruşturma sonucunda yakalandı.

Kampta sadece 11 çocuğun bulunmasının ardından Abdul-Ghani Wahhaj olduğu sanılan bir erkek çocuğunun kalıntılarına ulaşıldı.

İlk etapta mahkemede Wahhaj, onun iki kız kardeşi Hujrah Wahhaj (38) ile Subhanah Wahhaj (35), kendi eşi Jany (Maryam) Leveille (35) ve kayınbiraderi Morton'a çocuklara kötü muameleyle ilgili 11'er suçlama yöneltildi.

İMAM, 3 ÇOCUĞU, GELİNİ, DAMADI VE 12 TORUNU

Wahhajlar, New York'un Brooklyn semtindeki imamlardan, 1969'da İslam'a geçmiş olan Siraj Wahhaj'ın çocukları.

Facebook'tan ailesinin kayıp olduğuna ve yardım istediğine dair pek çok duyuru yapmış imam Wahhaj'ın söz ettiği '12 torun' da özel kampta çok kötü şartlar altında esir tutulan 11 çocuk ile ölü bulunan Abdul-Ghani.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.