İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Örgütlü mücadele sonuç getirdi: "Öğrenci affı kapıda!"

Örgütlü mücadele sonuç getirdi: “Öğrenci affı kapıda!”   

Türkiye'de çıkarılan öğrenci affından yararlanamayan onlarca Türkiye kökenli öğrenci için iyi haber, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı İdris'ten geldi. İdris, YÖDAK'ın konuyla ilgili çalışma başlattığını kaydederek, çalışmaya olumlu gözle bakıldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 10/08/18 07:45
okuma süresi: 4 dak.
Örgütlü mücadele sonuç getirdi: “Öğrenci affı kapıda!”   
A- A A+
  • Affın KKTC'de de çıkıp çıkmayacağına ilişkin Kıbrıs Postası'na konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris, YÖDAK'ın konuyla ilgili bir çalışma hazırladığını ve çalışmaya olumlu gözle bakıldığını söyledi.
  • İdris, öğrenim gördüğü üniversiteyle ilişiği KKTC'de kesilen onlarca öğrencinin mağdur durumda olduğunu kaydederek, KKTC'de çıkarılması planlanan affın, YÖK'ün çıkarttığı afla paralel bir benzerlikte olacağını ifade etti.
  • Alınan bu karar, binlerce öğrenciye son bir şans verse de, KKTC'deki üniversitelerde eğitim gören 59 bin Türkiyeli öğrenci için henüz geçerli değil.
  • İlişiği, KKTC'deki üniversitelerle kesilen onlarca öğrenci, affın KKTC'de henüz çıkmamasından dolayı, Türkiye'de YÖK'ün aldığı kararın dışında kalıyor.

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Türkiye'de Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), geçtiğimiz Haziran ayında aldığı karar çerçevesinde, 7 yıllık yasal sürede üniversite eğitimini tamamlayamayan öğrencilere yönelik af getirileceğini açıkladı.

Çıkarılan afla ilgili verilen bilgilerde, aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18 Eylül'e kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerektiği ifade edildi.

Buna göre, öğrenci affı, terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) kapsayacak.

AF, KKTC'DE HENÜZ GEÇERLİ DEĞİL

Alınan bu karar, binlerce öğrenciye son bir şans verse de, KKTC'deki üniversitelerde eğitim gören 59 bin Türkiyeli öğrenci için henüz geçerli değil.

İlişiği, KKTC'deki üniversitelerle kesilen onlarca öğrenci, affın KKTC'de henüz çıkmamasından dolayı, Türkiye'de YÖK'ün aldığı kararın dışında kalıyor.

ÖĞRENCİLER SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİ

Affın dışında kalan öğrenciler, sosyal medya üzerinden örgütlenmiş durumda. Facebook'da, '2018 Kıbrıs Öğrenci Affı istiyoruz' isimli bir de sayfa açan af mağduru öğrenciler, sadece bununla da kalmayıp, Başbakan Tufan Erhürman'ın dahi kişisel sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf ve gönderilerin altına, af istediklerine dair yorumlar bırakıyor.

BAKANLIK MÜSTEŞARI İDRİS: "YÖDAK KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMA HAZIRLIYOR… GÖRÜŞ OLUMLU"

Affın KKTC'de de çıkıp çıkmayacağına ilişkin Kıbrıs Postası'na konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris,YÖDAK'ın konuyla ilgili bir çalışma hazırladığını ve çalışmaya olumlu gözle bakıldığını kaydetti. İdris, öğrenim gördüğü üniversiteyle ilişiği KKTC'de kesilen onlarca öğrencinin mağdur durumda olduğunu kaydederek, KKTC'de çıkarılması planlanan affın, YÖK'ün çıkarttığı afla paralel bir benzerlikte olacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.