İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Günseller'in deniz dolgusuna sorumlu makam aranıyor

Günseller’in deniz dolgusuna sorumlu makam aranıyor   

YDÜ ve Girne Üniversitesi'nin sahibi olan Günsel Ailesine ait Girne'deki deniz kenarındaki arazide Kıbrıs haritasının şeklini değiştirecek derecede yapılan dolgu ile ilgili sorumlu makam bir türlü bulunamıyor.

Yayın Tarihi: 10/08/18 15:30
okuma süresi: 4 dak.
Günseller’in deniz dolgusuna sorumlu makam aranıyor   
A- A A+
Kıbrıs Postası

Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'nin sahibi olan Günsel Ailesine ait Girne'deki deniz kenarındaki arazide Kıbrıs Haritasının şeklini değiştirecek derecede yapılan dolgu ile ilgili sorumlu makam bir türlü bulunamıyor.

İÇİŞLERİ SORUMLU ARIYOR

Girne Kaymakamlığı'ndaki bazı yetkililerinin yakın iş takibi sonucu Limanlar Dairesi üzerinden alınan iznin geçersiz kılınması ile boşluğa düşen ve resmi olarak mühürlenmesi gereken dolgu işlemi ile ilgili İçişleri Bakanlığı fellik fellik sorumlu makam arıyor.

Yayınlarımız üzerine İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars'ın önüne giden bu konuyla ilgili Bakan Baybars önce Çevre Dairesi'nde yazılı görüş istedi. Çevre Dairesi'nde gelen görüşte konunun Çevre Dairesi'nin uhdesinde olmadığı, Şehir Planlama Dairesi ile görüşülmesi gerektiği ifade edildi.

YETKİNİN KAYMAKAMLIKTA OLDUĞU BİR KEZ DAHA TEYİT

Bakanın, hemen akabinde Şehir Planlama Dairesi'nin de görüşünü istediği ancak sorumlu makam olarak ise Şehir Planlama Dairesi'nin de omuz silkip, deniz dolgusu ile ilgili yetkisi olmadığını yazılı olarak Bakan'a ilettiği ve konunun yetkili Kaymakamlığın uhdesinde olduğu bir kez daha teyit edildi.

İÇİŞLERİ BAŞSAVCILIKTAN GÖRÜŞ İSTEDİ

Kıbrıs Postası'na gelen bilgilere göre İçişleri Bakanı Baybars konuyla ilgili Başsavcılıktan da görüş istediği ve bu görüşü beklediği ifade ediliyor ancak bütün veriler, daha önce mühürleme işlemi gerçekleştiren Girne Kaymakamlığı'nın bu konuda yetkili olduğuna işaret ediyor.

Öte yandan Girne Kaymakamlığı'na atanacağı konuşulan Sinan Güneş'in daha makama atanmadan, Girne Kaymakamlığı içerisinde işi takip eden üst düzey bir yönetici tarafından aranıp bilgi sahibi yapıldığı ve aracılarla istekler iletildiği ifade ediliyor.

DOLGUN 0,1 HEKTARLIK BİR ALANDAN DAHA BÜYÜK

Günsel Ailesinin sahili doldurma projesi ile ilgili bir başka detay ise yasaya göre, izin verildiği takdirde yapılan dolgunun 0,1 Hektarlık bir alandan daha büyük olması durumunda ÇED Raporu (Çevre Etki Değerlendirme) şartı olduğu ancak Günsellerin dolgusunun 0.1 Hektardan büyük olmasına rağmen yine Girne Kaymakamlığı'nda aileye hizmet eden kişiler eliyle daha küçük gösterilerek ÇED Raporu sürecinden kaçınıldığı ifade ediliyor.

DEVLET PARMAK KIPIRDATMIYOR

Sonuçta İçişleri Bakanlığı'nın deniz dolgusu konusunda yetkili makam arayışı ve Girne Kaymakamlığı'nın buna yasal kılıf uydurma çabası devam ederken, resmi olarak mühürlenmiş deniz dolgusu projesi ile ilgili devlet parmak kıpırdatmıyor.

Kıbrıs Postası Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'nin sahibi olan Günsel ailesinin sahibi olduğu Girne'deki bir arazide deniz sahilinin doldurulması olayında tüm gelişmeleri gün yüzüne çıkarmıştı.

LordsPalace ile Oscar Hotel arasında Günsel Ailesi'ne ait olan arazinin denize doğru büyütülmesi işlemi çevre sakinleri tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

Hükümetlerin kaçak iskeleler konusundaki hassasiyetini sürekli dillendirmesi ancak denizin bir daha geri döndürülmeyecek şekilde doldurulmasına göz yumması ise bir başka çelişki...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.