İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arıklı: "Türkiye'nin desteğini alarak ekonomik krizden kurtulabiliriz"

Arıklı: "Türkiye'nin desteğini alarak ekonomik krizden kurtulabiliriz"

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, yayınladıkları basın bildirisinde, ekonomik krizden kurtulmamızın tek anahtarının Türkiye'nin desteğini almak olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 10/08/18 11:08
okuma süresi: 3 dak.
Arıklı: "Türkiye'nin desteğini alarak ekonomik krizden kurtulabiliriz"
A- A A+

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, yayınladıkları basın bildirisinde, içinde bulunduğumuz ekonomik krizden sadece Türkiye'nin desteğini alarak kurtulabileceğimizi belirtti. Basın bildirisinde TDP'ye yüklenen Arıklı, koalisyon hükumetine seslenerek TDP'nin koalisyondan dışlanması ve Türkiye'nin tam desteğini talep etmenin en doğru yol olacağını vurguladı.

Arıklı'nın açıklaması şöyle:

"İçinde yaşadığımız ekonomik kriz karşısında, mevcut Hükümetin çaresizlik içinde kıvrandığını üzülerek görüyoruz.

Bu ekonomik krizi hafifletmenin tek yolu Anavatan Türkiye'nin desteğini alarak birtakım ekonomik önlemleri yürürlüğe koymaktır.

Oysa mevcut Hükümetin bir müddetten beridir Ankara ile yaşanan sıkıntıları kamuoyunun gündeminden gizlemeye çalışmaktadır. Özellikle Hükümetin yumuşak karnı pozisyonundaki ortağı TDP nin yaptığı uygulamalar zaten sıkıntılı olan ilişkileri daha da gerginleştirmiştir.

Hükümetin diğer ortakları, TDP nin bu akıl almaz uygulamalarına daha ne kadar tahammül edecektir merak ediyoruz.

Sayın Cemal Özyiğit'e soruyorum. Anavatan Türkiye yetkilileri tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin seçmeli ders yapılmaması konusunda herhangi bir telkin aldınız mı?

Hükümet ortaklarınız tarafından da bu konuda defaatle "Sırası değil. İlişkileri sıkıntıya sokacaksın" diye uyarıldınız mı?

Bu uyarıları aldı iseniz ve buna rağmen ısrarla bu dersi seçmeli hale getirerek bırakın ortaklarınızı, Türkiye yetkililerine ve dolayısı ile Türkiye ye meydan okumuş olmuyor musunuz?

Bu meydan okumanın sonucunda Türkiye yetkililerinin size ve KKTC Hükümetine ne demesini bekliyorsunuz?

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizden ancak Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile çıkabileceğimize göre, siz ikili ilişkileri bu şekilde dinamitleyerek aslında kime hizmet etmiş olduğunuzun farkında mısınız?

Koalisyonun diğer ortaklarına bir kez daha sesleniyorum; TDP yi koalisyondan dışlayın, YDP olarak size dışardan hiç bir karşılık beklemeksizin ihtiyacınız olan sayısal desteği verelim. Böylece her açıdan rahatlayın ve ülke sorunlarına yoğunlaşın. Aksi taktirde bu yükün altında hep birlikte ezileceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.