GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Prodromou: "Akıncı'nın Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarına yorum yapmamız gerekmez"

Prodromou: "Akıncı’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarına yorum yapmamız gerekmez"

Rum Hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Kıbrıs sorununa ilişkin ifadelerinin üzerine yorum yapmanın gereksiz olduğunu, BM çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 10/08/18 13:30
okuma süresi: 2 dak.
Prodromou: "Akıncı’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarına yorum yapmamız gerekmez"
A- A A+
Rum Hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kokkina'daki konuşması ve Kıbrıs sorunuyla ilgili ifadeleri üzerine yorum yapmak gerekmediğini, Crans Montana'da kalınan noktadan ve Birleşmiş Milletler çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlamasının yapıcı olacağını vurguladı.

Prodromou, Rum lider Nikos Anastasiadis'in BM Genel Sekreteri görevlisi Jane Holl Lute ile yaptığı görüşme sırasında Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerin yeniden başlaması konusunda açık ve net bir şekilde görüşünü ifade ettiğini belirterek Bayan Lute'nin misyonuna devam etmesi durumunda çözüm üzerine herhangi bir yorum yapmak gerekmediğini söyledi.

"BM'nin bilinen ve anlaşılan çerçevesi üzerine müzakerelerin kaldığı noktadan devam etmesi yapıcı olacaktır" diyen Rum Hükümet sözcüsü, müzakerelerin BM kararları, AB ilkeleri ve değerleri ve altı parametre dâhil Guterres çerçevesi üzerine müzakereler yapılmasının önemine işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.