LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

"İri meyvelerin muhafaza süreleri küçük meyvelere kıyasla daha kısadır"

"İri meyvelerin muhafaza süreleri küçük meyvelere kıyasla daha kısadır"

LAÜ'lü akademisyen meyve ağırlığının muhafaza süresine etkisini araştırdı.

Yayın Tarihi: 12/08/18 15:50
okuma süresi: 2 dak.
"İri meyvelerin muhafaza süreleri küçük meyvelere kıyasla daha kısadır"
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Turgut Alas, Fransa'da düzenlenen International Conference Plant and Molecular Biology Kongresi'nde sunduğu çalışması ile LAÜ'yü temsil etti.

LAÜ'den verilen bilgiye göre, kongre'de "Meyve Ağırlığının, Farklı Koşullarda Depolanan Acco Nar Çeşidinin Muhafaza Süresine Etkisi" adlı çalışmasını sunduğunu belirten Alas, araştırmasında meyve ağırlığı, tane ağırlığı, tane sayısı ve meyve suyu oranı arasında anlamlı bir ilişki olduğunun saptandığını belirtti.

Alas çalışma sonucunda, meyvelerin karakteristik özellikleri arasındaki ilişki matematiksel formüller ile açıklanarak, meyvelerin gerek hasat sonrasında, gerekse 30, 60 veya 90 günlük muhafaza süresi sonundaki meyve ağırlık verileri kullanılarak, meyve suyu oranları, tane sayıları ve tane ağırlıklarının hesaplanmasında kullanılabilecek formüllerin belirlendiğini dile getirdi.

İri meyvelerin muhafaza sürelerinin küçük meyvelere kıyasla daha kısa olduğu, bir başka ifadeyle küçük meyvelerin daha uzun süre bozulmadan muhafaza edilebileceklerini söyleyen Alas, Modifiye Atmosfer Poşetlerinin (MAP), muhafaza esnasında ürünlerin meyve kalitesini artırdığının da görüldüğünü sözlerine ekledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.