GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Eski Başbakan Soyer'den önemli ekonomi yorumu

Eski Başbakan Soyer'den önemli ekonomi yorumu

<p>Ferdi Sabit Soyer'in köşe yazısı #gözdenkaçmadı</p> <p> </p>

Yayın Tarihi: 13/08/18 13:06
okuma süresi: 2 dak.
Eski Başbakan Soyer'den önemli ekonomi yorumu
A- A A+

Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, Diyalog Gazetesi'ndeki köşe yazısında, ekonomik krizle ilgili dikkat çekici uyarılar yapıyor

İşte Soyer'in yazısından bir bölüm:

Bir kere bu krizler, tüm ekonomik varlıkları değersiz kılar. Bugün Kuzey Kıbrıs, Güneye ve İngiltere'ye göre ucuzdur deniyor. Hayır, bu ifade doğru olarak durumu yansıtmaz. Doğru ifade daha acıdır.. Acı olan, bu yerlere göre tüm ekonomik varlıklarımız değersizleşti. Doğru olan bu.

Yani toplum olarak fukarlaşmak yanı sıra, ekonomik varlık temelinde değersizleştik.

Bu günden başlayarak bu yıkım içinde, 2 milyar dolar gibi bir para ile Kuzey Kıbrıs'ın ciddi bir bölümünü, bir uçtan diğer uca almak mümkündür. Hele ekonomik kriz derinleştikçe, iflaslar başladıkça, bu daha da acı olur. Zaten yerli, "ağlanmış mal " alıcısı " lokkarolar", akbabalar şimdiden kanat çırpmaya başladı.

Ayrıca, bu krizler yalnız parayı değersiz kılmıyor. İnsanı, siyaseti, manevi, demokratik, vicdani, ahlaki, dini, toplumsal ve ulusal değerleri de erozyona uğratıyor. Değersiz kılıyor.

Bu yüzden durum ciddidir. Tüm katman ve kesimler ile siyasi güçler kafa kafaya vermelidir. Kafa kafaya vermek hali ise, savaş dili ile olmaz.

Bu zor dönemi? savaş ruhu ile değil? akıl, dayanışma, demokratik birlik, üretken yapı , içte de dışta barış dili ve akıl akıldan üstündür ifadesi ile herkesin her kesimin katkısı ile aşabiliriz.

https://www.diyaloggazetesi.com/kriz-vertigoya-tutulmak-makale,6199.html

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.