GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Karaoğlanoğlu sahil şeridinde 'temiz havada yürüyüş' eylemi...

Karaoğlanoğlu sahil şeridinde 'temiz havada yürüyüş' eylemi...

Karaoğlanoğlu halkı, Girne İnisiyatifi, Yeşil Barış Hareketi ve Biyo-Der, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 18.00'de, Karaoğlanoğlu sahil şeridinde "Temiz Havada Yürüyüş" eylemi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 13/08/18 18:15
okuma süresi: 2 dak.
Karaoğlanoğlu sahil şeridinde 'temiz havada yürüyüş' eylemi...
A- A A+

Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağı ve devamındaki 15 dönümlük "Yeşil Alan" içerisinde yer alanetkinlikte,buraların betonlaştırılmasına karşıtepkili olan bölge halkının karalı duruşu seslendirildi. Eylem toplantısına, çevre dernekleri, inisiyatiflerve halkımız destek verdi.

Eylemde, burayadaha önceki eylemde dikilen fidanlar ziyaret edilerek, yasalara rağmen, 100 metrelik sahil şeridi içindeki kamusal alanların Bakanlar Kurulu'nun usulsüz olarak verdiği iddia edilen yetkiyle, Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından, "Otel yapılmak üzere" özel bir şirkete kiralanması protesto edildi.

Alana gelen vatandaşlar daha önce dikmiş oldukları fidanlarla fotoğraf çektirdikten sonra, hep birlikte geleceğe yönelik hareket planı oluşturmak için değerlendirmeler yaptılar...

Dayanışma içinde bir saat kadar alanda dolaşan çevreye duyarlı vatandaşlar, burası için daha önce hazırlanmış olan yeşil alan projesinin nasıl geliştirilebileceği ve nasıl uygulanabileceği konusunda da öneriler geliştirmeye çalıştılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.