EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ, İletişim Fakültesi yeni akademik yıla hazır

UKÜ, İletişim Fakültesi yeni akademik yıla hazır

2018-2019 Akademik Yılı'nda da bilimin ışığında yüksek kalitede eğitim ve öğretim vermeyi amaçlayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, kuramdan pratiğe uzanan sağlam müfredatı, uzman kadrosu ve geniş uygulama imkânları ile aday öğencilerini bekliyor.

Yayın Tarihi: 15/08/18 16:27
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ, İletişim Fakültesi yeni akademik yıla hazır
A- A A+
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, fakülte bünyesinde Gazetecilik, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Radyo ve Televizyon, Görsel İletişim Tasarımı ile Çizgi Film ve Animasyon Bölümleri'nin olduğunu açıkladı. Seçim, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nün 2018 -2019 akademik yılında öğrenci kabul etmeye başlayacağını veeğitim dilinin Türkçe olduğunu belirterek,diğer bölümlerin ise eğitim dilinin İngilizce olduğunu aktardı.

Seçim, fakülte bünyesinde yer alan Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Programı için 20 Nisan 2018 tarihindeTürkiye'den "İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu'na (İLEDAK) başvuru yapıldığını ve akreditasyon sürecininbaşlatıldığını bildirdi. Bu maksatla Prof. Dr. Seçim, fakültedeİLEDAK'ın belirlediği standartlarla sektörün gereksinim ve taleplerine uygun olarak ders programlarında iyileştirmeler yapılarak ders içeriklerinin yenilendiğiniaktardı. Ayrıca Seçim, öğretim elemanlarının akademik gelişimlerine katkı sağlamak üzere "Fakülte içi Seminerler" gibi uygulamaların başlatıldığını da vurguladı. Hikmet Seçim,İLEDAK tarafindan yapılacak değerlendirme sonucunda alınacak akreditasyonla öğrenci memnuniyetini yükseltmeyi, mezunların istihdam imkanlarını arttırmayı ve üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Medya sektörüne her yıl binlerce İletişim Fakültesi mezununun katıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet Seçim, UKÜ İletişim Fakültesi mezunlarının kariyer yolculuklarında fark yaratmalarını sağlayacak yazılı ve sözlü İngilizce becerisine sahip olduklarını kaydetti. Seçim, sektörün talep ettiği nitelikte işler üretebilmeleri amacıylabilgisayar programlarının kullanımını ön plana çıkaran bir eğitim verdiklerini belirterek, ekip çalışmasınayatkın iletişimciler yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.