EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ, Yabancı Diller Yüksekokulu aday öğrencilerini bekliyor

UKÜ, Yabancı Diller Yüksekokulu aday öğrencilerini bekliyor

<p>Öğrencilerine yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla yetkinliklerini keşfetmelerini sağlayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu aday öğrencilerini bekliyor.</p>

Yayın Tarihi: 16/08/18 11:26
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ, Yabancı Diller Yüksekokulu aday öğrencilerini bekliyor
A- A A+
Hazırlık Birimi ve Modern Diller Birimi olmak üzere iki ana birimden oluşan ve öğrencilerine interaktif akıllı ekranlarla donatılmış ileri teknoloji dersliklerde eğitim veren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz, Pearson Assured tarafından uluslararası çapta akredite edildiklerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Yavuz, bu akreditasyon sayesinde öğrencilerin başarıyla bitirdikleri programın 'Pearson Assured' kalite güvencesi sağlanmış programlardan olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklarını da bildirdi. Söz konusu sertifikanın UKÜ öğrencileri için bir referans oluşturacağını kaydeden Yavuz, bu kuruluşun Birleşik Krallık'taki birçok eğitim kurumlarının yanısıra, ABD, Avrupa ve Orta Doğu'daki birçok kurumu da akredite ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Yavuz, 2018-2019 Akademik Yılı'nda da Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'nin önde gelen yabancı dil okullarından biri olmak için sürdürülebilir bir eğitim sistemi hedeflediklerini açıkladı. Yavuz, aynı zamanda eğitim dili İngilizce olan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce dil düzeylerini saptayarak derslerini takip edecek yeterliliğe ulaştırmak,İngilizce programlarda eğitim gören öğrencilerin destek İngilizce dersleri ile İngilizcelerini daha üst düzeye çıkarmak, Türkçe programlarda öğrenim gören öğrencilerin ise yabancı dil öğrenmelerini ve yabancı dillerini geliştirmelerini sağlamak amacında olduklarına dikkat çekti.

Öğrencilerin İngilizce, Almanca, Fransızca, Latince, İtalyanca, Rusça ve Yunanca gibi seçmeli derslerden herhangi birini tercih edebileceklerini de aktaran Prof. Dr. Yavuz, bu doğrultuda gerekli eğitimi verdiklerini, Akademik Yazma Destek Merkezi ile öğrencilerin İngilizce akademik yazma becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunduklarını, yazım düzeltimi için başvuran öğrencilere destek olduklarını da dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.