DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Ateşkese karşılık Gazze – Kıbrıs deniz yolu

Ateşkese karşılık Gazze – Kıbrıs deniz yolu

İsrail ile Hamas'ın vardığını iddia ettiği ateşkes anlaşmasının koşullarını açıklandı. Anlaşmaya göre İsrail ile Gazze sınırında bir yıl sürecek ateşkese karşılık, Gazze ile Kıbrıs arasında deniz yoluyla taşımacılığa izin verilecek.

Yayın Tarihi: 16/08/18 16:50
okuma süresi: 2 dak.
Ateşkese karşılık Gazze – Kıbrıs deniz yolu
A- A A+
Lübnan televizyonu, İsrail ile Hamas'ın vardığını iddia ettiği ateşkes anlaşmasının koşullarını açıkladı. Habere göre, son haftalarda sınırda yaşanan şiddeti sona erdirmek amacıyla yapılan anlaşmaya göre İsrail ile Gazze sınırında bir yıl sürecek ateşkese karşılık, Gazze ile Kıbrıs arasında deniz yoluyla taşımacılığa izin verilecek.

Söz konusu deniz trafiğinin güvenlik kontrolünü ise İsrail yapacak. Gazze'nin dışa açılan kapısı olacak bir liman, uzun süredir Hamas'ın stratejik olarak istediği bir şeydi. Ambargo altında olan Gazze'ye deniz yoluyla gelen mallar, İsrail limanlarına indiriliyor, oradan kamyonlarla kara yoluyla Gazze'ye ulaştırılıyor. Lübnan basını, ateşkesle ilgili haberinde anlaşmanın diğer maddelerine de yer verdi.

Buna göre, Gazze'nin elektrik faturasını, İsrail'le iş birliği yapacak olan Katar ödeyecek. Katar, aynı zamanda, Mısır'ın iş birliği ile, Gazze'deki kamu çalışanlarının maaşlarını ödeyecek. Hamas ile El Fetih arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Gazze'nin uzun süredir elektrik kaynakları kısıtlı; kamu çalışanlarına da aylardır maaş ödenmiyor.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.