LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

Canlı yayın durduktan sonra yaşananlar: "Bıçkı ile saldırdılar. 2 arkadaşımız darp edildi"

Canlı yayın durduktan sonra yaşananlar: "Bıçkı ile saldırdılar. 2 arkadaşımız darp edildi"

Gemikonağı'nda, Anayasal hakkını kullanarak, denize ücretsiz girmek isteyen 10 kişilik bir gurubun, işletme sahibi, çalışanları ve oğlu tarafından darp edilmesi olayında, Kıbrıs Postası'na konuşan "Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır" aktivisti Sertel, yayın durduktan sonra yaşananları aktardı…

Yayın Tarihi: 19/08/18 16:10
okuma süresi: 3 dak.
Canlı yayın durduktan sonra yaşananlar: "Bıçkı ile saldırdılar. 2 arkadaşımız darp edildi"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Gemikonağı'nda bulunan Mardinli Restoran'ın işletmeciliğini yaptığı plaja, anayasal hak olduğunu belirterek ücret ödemeden denize girmek isteyen "Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır" platformu üyesi 10 kişilik grup, işletme sahibinin saldırısına uğramıştı.

Olayı, platformun sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak halka aktaran gurup üyeleri, tehdit, küfür ve şiddete maruz kalmıştı.
Yayında, yaşanan şiddet olayları sonrası, olayın daha kötü sonuçlara ulaşmaması ve polisin olay yerine intikal etmesini beklemek için araçlarının yanına gittiği görülen platform aktivistleri, canlı yayını bekleme noktasına geldiklerinde durdurmuştu.

Yayının durdurulmasından hemen önce, aktivist gençlerin, işletme sahibi ve çalışanları tarafından takip edildiği görülüyordu.

"BIÇKI İLE SALDIRDI… 2 ARKADAŞIMIZ DARP EDİLDİ"

Yayın sonrası neler yaşandığına ilişkin Kıbrıs Postası'na konuşan platform üyelerinden Yusuf Özgü Sertel, yaşananları şöyle anlattı:

"Biz polisi beklemek için araçlarımızın yanına gittik. O sırada beyaz bir araç yanımızda durdu. Karakola gittikten sonra öğrendik ki, araç, işletme sahibinin oğluymuş. İlk önce bize tehditler savurdu ardından da arabanın arkasına yönelip , bagajdan bıçkı çıkardı ve bıçkı ile üzerimize saldırdı. İşletme sahibi de, oğlunun bize saldırdığını görünce, saldırıya dahil oldu. Olayda iki arkadaşımız darp edildi. Tam bunlar yaşanırken de polis olay yerine geldi ve ifadelerimizi almak üzere bizi karakola götürdü."

Polisin gelmesiyle olayın yatıştırıldığını ve karakola gittiklerini anlatan Sertel, işletmeci tarafın ifadelerini vererek karakoldan ayrıldığını, platform üyelerinin ise sayıca fazla olduklarından dolayı şu sıralar ifadelerinin alınmaya devam edildiğini kaydetti.

"HALK BU HAREKETİ SAHİPLENDİ"

Kıbrıs Postası muhabirinin, vatandaşın Anayasal hakkını kullanmak için, canlı yayın açıp, bu tip sorunlar yaşaması hakkındaki düşüncelerini sorduğu Sertel, son 20 yıldır böyle bir kültür oluştuğunu, bu kültür karşısında ise, böyle bir hareketin doğduğunu belirterek, halkın da bu hareketi sahiplendiğini kaydetti.

"DENETİMLER ARTMALI… BU EKONOMİK BİR TALEP"

Otoritenin, bu konudaki denetimlerini sıklaştırması gerektiğinin altını çizen Sertel, yaşananların, son dönemin gündem konusu 'ekonomik krizle de' bağdaştığına dikkat çekti. Geçekleştirdikleri talebin, ekonomik bir talep olduğuna dikkat çeken Sertel, vatandaşın plaja gittiğinde en az 100 TL'ye yakın bir para harcadığını ve bu paranın da, asgari ücretin 10'da 1'i olduğunu ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.