EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"Rusya, bağımsız finans sistemi kuruyor"

"Rusya, bağımsız finans sistemi kuruyor"

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya'nın ABD'nin yaptırımlarına yanıt olarak gerçek anlamda bağımsız bir finans sistemi kurduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 23/08/18 10:30
okuma süresi: 2 dak.
"Rusya, bağımsız finans sistemi kuruyor"
A- A A+
'Army-2018' Askeri Teknik Fuarı'nda açıklama yapan Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev,, "Yaptırımlara en uygun yanıtın, uluslararası finans sistemine hiçbir şekilde bağlı olmayan, gerçek anlamda bağımsız bir iç finans sisteminin kurulması olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Yaptırımlara rağmen Rusya'nın uluslararası ticarette aktif olarak yer almaya devam ettiğini kaydeden Moiseyev, ancak bunun için ülkenin finans sisteminin en azından hesaplamalar açısından uluslararası sistemle iletişim halinde olması gerektiğini vurguladı.

İşlemlerin tamamen şeffaf olmasının Rusya'ya karşı kullanıldığına dikkat çeken Moiseyev, "Bu nedenle Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, ayrıca diğer ekonomik ve finans kurumları tarafından gerçekleştirilen tüm eylemler, gerekli yerlerde şeffaflığın olmasına yönelikti, uluslararası altyapı olmadan da yapılabilecek işlemlerdeyse gelin o altyapıyı kullanmayalım" ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı geçtiğimiz gün Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşının, 3 Rus şirketin ve 6 Rusya bayraklı geminin yaptırım listesine dâhil edildiğini açıklamıştı. Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığına da bloke konmuştu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'lilerin 'ne kadar kötü olursa o kadar iyi' ilkesiyle hareket ettiğini belirterek, Rusya'nın çıkarlarına zarar gelmemesi için ABD'nin yaptırımlarına yanıt verdiğini ve vermeye devam edeceğini ifade etmişti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.