ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

'Rus mafya hesaplaşması'nın zanlıları Tatlısu'da yakalandı

‘Rus mafya hesaplaşması’nın zanlıları Tatlısu’da yakalandı

Mafya kurallarını çiğnediği için Rus mafyası tarafından Limasol'da öldürüldüğü iddia edilen Kıbrıslı Rum Ernesto Leonides'in katil zanlılarından 4'ü Tatlısu'da silahlarla yakalandı.

Yayın Tarihi: 25/08/18 10:43
okuma süresi: 5 dak.
‘Rus mafya hesaplaşması’nın zanlıları Tatlısu’da yakalandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Polis ekipleri dün alınan bir ihbar ışığında Tatlısu'da Sea Terrea Bay Sitesi'nde operasyon düzenleyerek bir adet toplu, bir adet 9 mm çapında ve iki adet gazlı olmak üzere toplam 4 tabanca ile 8 adet canlı mermi ele geçirdi. Operasyonda tutuklanan 4 şahsın Kıbrıs'ın Güney'inde 8 Şubat 2018 tarihinde Limasol'da öldürülen 47 yaşındaki Ernesto Leonides'in cinayet zanlıları olduğu ortaya çıktı. Şahısların polise ibraz ettikleri kimliklerde isimlerinin baş harfleri G.O. , P.A. , A.M. ve J.P. ve yaşlarının 25 ile 30 arası değiştiği ve tutukluların birinin Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğu açıklanırken, Kıbrıs Polisi Haberleri sitesinde Ernesto Leonides cinayeti ile ilgili aranan 6'sı Gürcü 1'i Rus asıllı 7 şahsın isimleri Lasha Okmelashivili (33), Aleksi Gambarashivili (29), Piruz Kavleashivili (31), Sergo Aslanishivili (28), Lerik Muradov (29, Rusya), Dimokritos Magdalianov (48), Ronald Beniaidze (36), Vakhtang Mangoshvili (36) olarak açıklandı.

Leonides cinayeti ile ilgili oldukları düşünülüp tasarruflarında 4 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulunan 4 zanlı bugün tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılacak.

RUS MAFYASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Zanlıların Güney Kıbrıs'ta aslen Larnaka'da ikamet eden 47 yaşındaki Ernesto Leonides'i Limasol'un Yermasoya bölgesinde öldürdükleri ileri sürülerek polise yapılan ihbar üzerine Tatlısu'da yakalanmaları sağlandı. 47 yaşındaki Leonides, 8 Şubat 2018 tarihinde Yermasoya bölgesinde öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte yemek yediği sırada yüzü maskeli 3 kişi tarafından vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi polisi Rus ve Gürcistan uyruklu 2 şahsı cinayetin hemen ertesinde Leonides cinayeti ile ilgili tutukladı. Kıbrıs'ın Güney'inde sabıkalı olduğu öğrenilen Ernesto Leonides'in mafya kuralını çiğnediği için bir Rus mafyası tarafından planlanarak öldürüldüğü ve cinayet zanlılarından birinin ise Ernesto Leonides'in dostu olduğu ileri sürüldü. 9 kişinin Leonides cinayeti ile bağlantılı olduğu ileri sürülen olayda 2 kişi tutuklanarak Güney Kıbrıs'ta yargı süreci devam ederken, 7 kişinin ise İnterpol tarafından tehlikeli suçlu kategorisinde arandığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların ne şekilde KKTC'ye geçtikleri, ateşli silahların ve patlayıcı maddelerin ülkeye ne şekilde sokulduğu ayrıca zanlılara ülkede yardımcı olan şahısların olup olmadığı da polis ekipleri tarafından araştırılırken, Tatlısu'da zanlıların tasarrufunda tespit edilen silahların Leonides cinayetinin suç aletlerinin olup olmadığı yönünde de sorgulamaların yapıldığı öğrenildi.

YERLERİ BİLDİRİLDİ, KİMLİKLERİ İHBARDAKİ BİLGİLERLE EŞLEŞMEDİ

25 yaşındaki G.O, 27 yaşındaki P.A, 30 yaşındaki A.M ve 29 yaşındaki J.P ihbar üzerine oluşturulan bir polis ekibi ile dün 08:30 sıralarında Tatlısu'da Sea Terrea Bay Sitesi'nde alıkonuldu. Ekiplere gelen ihbarda ise şahısların Güney Kıbrıs'ta cinayet işledikleri ve KKTC'ye kaçtıkları bildirildi. Polis ekiplerine isimleri ile birlikte şahısların resimleri ile eşkalleri de bildirildi.

Polis ekiplerinin operasyonunda zanlıların tasarrufunda tespit edilen bir adet toplu, bir adet 9 mm çapında ve iki adet gazlı olmak üzere toplam 4 tabanca ile 8 adet canlı mermi şaşkınlık yaratırken, cinayet suçlaması ile aranan zanlıların polise ibraz ettikleri kimliklerle kişilerin polisin elindeki kimlik bilgileri eşleşmedi. Haklarında soruşturma başlatılan şahısların sorgulaması ve kimlik tespiti gün boyu devam etti, 3'ü Gürcü asıllı, 1'i Çek Cumhuriyeti asıllı olduğu tespit edilen şahısların ikisi Yunan, biri Rum, biri de Slovakya vatandaşı olduğunu ileri sürdükleri kimliklerini polise ibraz etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.