LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Türkçe tabelalar azınlıkta

Türkçe tabelalar azınlıkta

Günlük yaşamda Türkçe isim kullanımı git gide azalıyor. Türkiye'de yıllar önce ortaya çıkan bu durum KKTC'de de şimdilerde gözlemleniyor.

Yayın Tarihi: 27/08/18 07:33
okuma süresi: 2 dak.
Türkçe tabelalar azınlıkta
A- A A+
  • Kıbrıs Postası Dereboyu Caddesindeki Türkçe ve İngilizce tabelaları karşılaştırdı. Ortaya çıkan sonuçlara göre esnaf yüzde 70 oranında yani üç dükkândan ikisi İngilizce tabela kullanıyor.

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Günlük yaşamda Türkçe isim kullanımı git gide azalıyor. Türkiye'de yıllar önce ortaya çıkan bu durum KKTC'de de şimdilerde gözlemleniyor. Türkçe isimler nadiren esnafın tabelasında gözlemleniyor.

'Dereboyu Caddesi'nde Türkçe tabela bulmak zor

Başkent Lefkoşa'nın en popüler eğlence ve cazibe merkezlerinden biri olan Mehmet Akif Caddesi, halk arasındaki adı 'Dereboyu Caddesi'nde Türkçe tabela bulmak zor.

2 KAT FAZLA

Kıbrıs Postası caddedeki Türkçe ve İngilizce tabelaları karşılaştırdı. İngilizce tabelaların Türkçe tabelalardan 2 kat daha fazla olduğu kaydedildi.

YÜZDE 70 İNGİLİZCE

210 civarında esnaf bulunan Dereboyu Caddesi'nin yaklaşık yüzde 70'i İngilizce tabelalardan oluşurken sadece yüzde 30'u Türkçe tabela kullanıyor. Elde edilen sonuçlara göre, üç dükkândan ikisi İngilizce tabela kullanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.