EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

Döviz, bayram dinlemedi

Döviz, bayram dinlemedi

Genelde bayramlarda düşüşe geçen döviz kurları, bu yıl geleneğini sürdürmedi. Kurlar bayramda da yükselişine devam etti…

Yayın Tarihi: 27/08/18 07:38
okuma süresi: 6 dak.
Döviz, bayram dinlemedi
A- A A+
  • Kıbrıs Postası, Kurban Bayramı'ndaki döviz hareketlenmesini ele aldı. Ağustos ayına düşüşle başlayan Sterlin, Dolar ve Euro 13 Ağustos'ta ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ortaya çıkan sonuçlara göre döviz kurları bayramda da yüksek seviyelerde seyretti.
  • Bayramın en yüksek kapanışını 7,83 ile birinci ve üçüncü günü gerçekleştiren Sterlin, bayramın en düşük kapanışını ise 7,74 seviyesiyle bayramın son günü yaptı.
  • Kurban Bayramı'ndaki en yüksek seviyesine bayramın üçüncü gününde çıkan Dolar, bayramdaki en düşük seviyesini son günü yaşadı.
  • Euro da Dolar gibi bayramın en yüksek seviyesine üçüncü günü ulaştı.

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kurban Bayramı dövize yaramadı, kurlar bayramda da yükselişine devam etti…

Genelde bayramlarda düşüşe geçen döviz kurları, bu yıl geleneğini sürdürmedi.Kıbrıs Postası, Kurban Bayramı'ndaki döviz hareketlenmesini ele aldı.Ağustos ayına düşüşle başlayan Sterlin, Dolar ve Euro 13 Ağustos'ta ayın en yüksek seviyesine ulaştı.Ortaya çıkan sonuçlara göre döviz kurları bayramda da yüksek seviyelerde devam etti.

Sterlin ağustos ayına 6,56 sularında başladı. Bayramın en yüksek kapanışını 7,83 ile birinci ve üçüncü günü gerçekleştiren Sterlin, bayramın ikinci gününü 7,80 ile kapattı. Sterlin'in bayramın en düşük kapanışını 7,74 ile bayramın son günü yaptı.

Ağustos ayının ilk haftasını 5,07 ile kapatan Dolar, bayramın ilk gününü 6.07 seviyesinde kapattı. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde gerileme kaydeden dolar, günü 6,03 ile kapadı. Bayramdaki en yüksek seviyesine bayramın üçüncü gününde çıkan dolar 6,10 ile günü kapattı. Bayramın dördüncü günü tekrar düşüşe geçen dolar son günü ise, 6,02 ile kapadı ve bayramdaki en düşük seviyesini son günü yaşadı.

Euro da ağustos ayına düşüşle başlayan kur oldu. Euro, ayın ilk haftasını 5,87 ile kapatsa da tüm kurlar gibi bayramda yükseliş kaydetti. Euro, bayramın ilk gününü 7,02 seviyesinde kapattı. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde ise az da olsa düşüş seyreden Euro, bayramın ikinci gününü 7,00 ile kapattı. Bayramın en yüksek seviyesine7,12'lik seviyeylebayramın üçüncü günü ulaşan Euro, bayramın son gününü 7,00 ile kapattı.

STERLİN

Ağustos ayına 6,56 sularında başlayan Sterlin, ilk haftayı 6,60'lık yükselişle kapadı. Ayın ikinci haftasına 6,92'lik yükselişle başlayan Sterlin, 13 Ağustos'ta 9,06'yı görerek, ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Kurban Bayramı'ndan önceki son düşüşünü 16 Ağustos'ta gerçekleştiren Sterlin, günü 7,40 ile kapadı.

STERLİN'İN KURBAN BAYRAMI'NDAKİ EN DÜŞÜK SEVİYESİ BAYRAMIN SON GÜNÜ OLDU

Bayramın arifesinde 7,60-7,91 düzeylerinde seyreden Sterlin, bayramın ilk gününü 7,83 ile kapattı.Bayramın ikinci gününde ise az da olsa düşüşe geçen Sterlin, ikinci günü 7,80 seviyesinde kapattı. Kurban Bayramı'nın üçüncü günü de yüksek seviyelerde seyreden Sterlin, günü 7,83 ile kapadı. Bayramın en yüksek seviyesini birinci ve üçüncü günü gören Sterlin, Kurban Bayramının en düşük seviyesini 7,74 ile bayramın son günü gördü.

DOLAR

Ağustos ayının ilk gününde 4,99 sularında seyreden dolar, ayın ilk haftasını 5,07'yle kapadı.Ağustos'un ikinci haftasına kadar yükselişini sürdüren dolar, ikinci haftanın başında 5,35'lik seviyede girdi. Ayın ilk düşüşünü 7 Ağustos'ta gerçekleştiren dolar, günü 5,25 ile kapadı. Ardından, her geçen gün yükselişine devam eden dolar, 13 Ağustos'ta 6,95'i gördü. 3 günlük düşüş yaşayan dolar 16 Ağustos'ta 5,82'ye geriledi.

DOLAR BAYRAMDA DA YÜKSELİŞ YAŞADI

Arife gününde 5,96-6,20 seviyelerinde olan dolar, günü 6,09'la kapadı.Bayramın ilk gününde ise, 6,01-6,15 düzeylerinde seyreden dolar, arife gününe göre düşüş göstererek, 6,06'lık düşüşle günü kapadı. Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 22 Ağustos'ta gerileme kaydeden dolar, 6,02-6,11 arasında devam etse de günü 6,03 ile kapadı. Kurban Bayramı'ndaki en yüksek seviyesine bayramın üçüncü gününde çıkan dolar 6,10 ile günü kapattı. Bayramın dördüncü günü tekrar düşüşe geçen dolar son günü ise, 6,02 ile kapadı.

EURO

Euro da ağustos ayına düşüşle başlayan kur oldu. Euro, ayın ilk haftasını 5,87 ile kapatsa da ikinci haftanın ilk işlem gününde yükseliş göstererek 6,27'yi gördü. Ağustos'un ikinci haftasını sürekli yükselişle kapayan Euro, ikinci haftayı7,33 seviyelerinde kapadı. Euro 13 Ağustos'ta 8,12'ye kadar çıktı, günü 7,93'te kapayan Euro da diğer kurlarda olduğu gibi ayın 13'ünde en yüksek seviyesine ulaşan döviz kuru oldu. Bayramdan önceki son düşüşünü 16 Ağustos'ta gerçekleştiren Euro, 6,63 ile günü kapatsa da bayramın son gününe kadar yükselişine devam etti.

Kurban Bayramı arifesinde 6,81-7,09 sularında hareket eden Euro, arife gününü 6,99 ile kapadı. Kurban Bayramı'nın ilk gününde 6,93 ile 7,10 arasında hareket eden Euro, bayramın ilk gününü 7,02 seviyesinde kapattı. Bayramın ikinci gününde ise az da olsa düşüş seyreden Euro, 7,00 ile günü kapadı. Kurban Bayramı'ndaki en yüksek seviyesine bayramın üçüncü günü ulaşan Euro, günün en yüksek seviyesine 7,12 düzeylerinde ulaştı. Üçüncü günü 7,04 ile kapatan Euro, bayramın son gününü 7,00 ile kapattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.