EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Menemen zengin işi oldu

Menemen zengin işi oldu

Gerek öğrencinin ve de gerekse ay sonuna yaklaşan asgari ücretlinin vazgeçilmez lezzeti menemen, ekonomik krize bağlı olarak yapılan son zamlardan sonra, artık zengin işi oldu…

Yayın Tarihi: 27/08/18 07:41
okuma süresi: 3 dak.
Menemen zengin işi oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Gerek öğrencinin ve de gerekse ay sonuna yaklaşan asgari ücretlinin vazgeçilmez lezzeti menemen, artık zengin işi oldu. Kıbrıs Postası muhabirinin derlediği 'menemen malzeme listesine' göre, önceleri 10 TL ile 12 TL arasında değişen malzeme fiyatlarının toplamı, şu sıralar en az 20 TL'ye ulaşıyor.

Ortalama bir hane nüfusu olarak belirlenen 'ortalama' 4 kişiye yapılacak menemen için, 6 yumurta, 4 orta boy domates, 4 biber, biraz da tuz, baharat ve zeytinyağı yeterli. Tabi, somun ekmeği de unutmamalı. Eğer yiyiş gücünüz kuvvetliyse, malzemeler, ikişer kat arttırılabilir. Ya da lezzet uzmanı Vedat Milor gibi 'menemen soğanlı olur' diyorsanız, listeye bir adet de kuru soğan eklemekte fayda var.

Dört kişiyi doyurabilecek bir menemen için gerekli malzemelerin fiyatlarını araştıran Kıbrıs Postası muhabiri, 6 adet yumurta için 5 TL, 4 adet orta boy domates için 7 TL, yarım kilo biber içinse 6 TL'yi gözden çıkardı. Sadece etkin malzemeleri almak, toplamda 18 TL'ye tekabül etti. Eğer evde somun ekmek yoksa dört kişi için iki ekmek; tanesi 1,5 TL'den; toplamda 3 TL'ye tekabül ediyor. Fakat Akdoğan'da yaşıyorsanız durum farklı. Gazeteye ulaşan vatandaş, Akdoğan'da ekmeğin 2,5 TL'den satıldığını duyurdu. Bu durumda Akdoğan'da yaşamıyorsanız liste 20 TL'ye, Akdoğan'da yaşıyorsanız da 22 TL'ye ulaşıyor.

Eğer Vedat Milor gibi, 'menemen soğanlı olur' diyorsanız, listeye bir adet de kuru soğan eklemekte yarar var. Kuru soğanın tane fiyatı, pek çok markette değişiklik gösterse de, ortalama fiyatı 60 kuruş olarak belirlemek mümkün. Böylece 'soğan seçmeli menemen' fiyatı, 20, 70 TL'yi buluyor.

Eğer evde tuz, yağ veya baharat üçlüsünden en az biri bulunmuyorsa, almamakta fayda var çünkü bu üçlüden feragat ettiğinizde cebinize kalan miktar, yemeğin tadından daha tatlı olabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.