ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Rus mafya hesaplaşması zanlıları cinayeti kabul etmiyorlar

Rus mafya hesaplaşması zanlıları cinayeti kabul etmiyorlar

Güney Kıbrıs'ta 'Rus Mafyası'nın Limasol lideri olarak bilinen Ernesto Leonidi cinayetinin Tatlısu'da yakalanan 4 zanlısının "kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma, tasarruf" suçlaması ile başlatılan soruşturma kapsamında tutukluluk süresi uzatıldı. Polis silahları ve zanlıların ibraz ettiği kimlikleri inceliyor.

Yayın Tarihi: 29/08/18 07:53
okuma süresi: 4 dak.
Rus mafya hesaplaşması zanlıları cinayeti kabul etmiyorlar
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Kıbrıs'ın Güney'inde 'Rus mafyası' Limasol lideri Ernesto Leonidi'yi katledip Tatlısu'ya kaçan ve tasarruflarında 4 adet tabanca ve mermi ile yakalanan Rus mafyası olduğu ileri sürülen cinayet zanlıları dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlılar "Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf ve taşıma" suçlamaları ile tutuklanırken, polis ekipleri edinilen bilgi ışığında zanlıların Ernesto Leonidi cinayeti ile ilgili bağlantılarını araştırmaya devam ediyor.

Polis ekipleri yürütülen soruşturma kapsamında hem zanlıların tasarruflarında bulunan tabancaları incelemeye devam ediyor, hem de zanlıların polise ibraz ettikleri kimliklerin sahte olup olmadığını araştırıyor. 3 günlük tutukluluk süresi dolan AlexisMoisidis, Jan Ponizil, GeorgiosOtzisvili ve PavlosAkritidis, mahkeme emri ile 8 gün daha tutuklu kalacak.

Zanlıların ne Güney Kıbrıs'ta öldürülen Leonidi cinayetini, ne de tabancaların kanunsuz tasarruf edildiğini kabul etmediği öğrenildi. Avukat tutmak isteyen ancak ülkede görev yapan avukatlara güvenmeyen zanlılar, Gürcistan'dan avukat getirtmek istiyor. Polis ekipleri zanlıların Güney Kıbrıs'ta aranan şahıs olarak ilan edilen SergoAslanishivili, LashaOkmelashivili, PiruzKavleashivili ve Aleksi Gambarashvili isimleri ile zanlıların kendilerine ibraz ettiği kimliklerde yer alan isimlerin uyuşmaması nedeni ile emare alınan kimlik belgelerini incelemek üzere Sahtecilik Şubesi ekiplerine gönderdi.

"Rus mafyası" zanlıların KKTC yasa dışı geçişleri sırasında sahte kimlik tasarruf ettikleri gibi, Leonidi cinayeti için önce Güney Kıbrıs'a giden zanlıların sahte kimlikle Kıbrıs'ın Güney'ine gidip cinayet işledikten sonra yine sahte bir başka kimlikle yasal olmayan yollardan KKTC'ye geçiş yaptıklarından şüpheleniliyor.

Polis soruşturması devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Eren Erdelhan mahkemede verdiği ifadesinde, AlexisMoisidis, Jan Ponizil, GeorgiosOtzisvili ve PavlosAkritidis'in "Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde" suçundan tutuklu bulunduklarını açıkladı.

24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09:30 sıralarında Tatlısu'da SeaTerrea Bay Sitesi'nde zanlı AlexisMoisidis'in ikametgahında yapılan aramada kırmızı renk çantada muhafaza edilen 1 toplu tabanca ile 6 adet canlı merminin, zanlı Jan Ponizil isimli şahsın bel çantasında ise siyah renk gazlı tabanca ve mermilerinin tespit edildiğini anlattı.

Zanlı Moisidis ve Ponizil'in birlikte kaldıkları ikametgahta yapılan aramada 1 kutu gazlı tabanca saçması bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede farklı bir evde birlikte kalan zanlı GeorgiosOtzisvili ve PavlosAkritidis'in tasarrufunda 1 adet gazlı tabanca ile 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 2 adet canlı merminin bulunup emare alındığını açıkladı.

Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten polis çavuşu, zanlıların tasarrufunda tespit edilen tabancaların balistik incelemeye gönderildiğini, kamera incelemelerinin ve kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Erdelhan, zanlı AlexisMoisidis'in 2 Mart 2018 tarihinde Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye 90 günlük vize hakkı ile turist statüsünde giriş yaptığını öteki zanlıların ise giriş çıkış ile ilgili detaylı bilgi bulunmadığını kaydetti.

Polis çavuşu Erdelhan zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın ciddiyetine dikkat çekerek zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.