ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mehmet Besimoğlu casusluk yapmakla suçlanıyor

Mehmet Besimoğlu casusluk yapmakla suçlanıyor

Mağusa'da askeri birliğin fotoğrafını çektiği sırada suç üstü tespit edilen Mehmet Besimoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 30/08/18 08:13
okuma süresi: 2 dak.
Mehmet Besimoğlu casusluk yapmakla suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da askeri birliğin fotoğrafını çektiği sırada suçüstü yakalanan Mehmet Besimoğlu tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Zanlının polis tarafından emare alınan cep telefonunda yapılan ilk incelemelerde, Rum hattı ile görüşmeleri olduğu tespit edildi, evinde yapılan aramada ise çok sayıda hatlı cep telefonları, dijital makineler ve diz üstü bilgisayara el konuldu. Zanlı Besimoğlu Güney Kıbrıs'a casusluk yapmakla suçlanıyor.

Mahkeme soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

RUM BİR ŞAHSA VERMEK İÇİN ÇEKTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği şahadette, zanlı Mehmet Besimoğlu'nun, 28 Ağustos'ta saat 11.00'de, Mağusa Surlariçi'nde Canbulat Müzesi'nin surlarına çıkıp, dijital fotoğraf makinesiyle Mağusa Limanı'nın içinde bulunan askeri birliğin fotoğraflarını çektiği esnada yakalandığını söyledi.

Zanlının tasarrufundaki dijital fotoğraf makinesinin içinde, askeri araçları ve personelin fotoğraflarını çektiğinin belirlendiğine söyleyen Yücetürk, zanlının askeri birliğin fotoğraflarını bir Rum'a vermek için çektiğini itiraf edip, gönüllü ifade verdiğini açıkladı.

Zanlının Rum hattının olduğunun belirlendiğini ve Rum şahısla yaptığı telefon görüşmelerinin belirlendiğini kaydeden, polis memuru Yücetürk, zanlının evlerinin arandığını ve birçok cep telefonu, dijital fotoğraf makineleri ve laptopun bulunarak emare alındığını belirtti.

Yücetürk, emarelerin inceleneceğini ve aranan şahıs olduğunu söyleyerek, 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.