ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Silah bulunan şüpheli araçtaki bir kişi kaçmak isterken yakalandı

Silah bulunan şüpheli araçtaki bir kişi kaçmak isterken yakalandı

Narkotik polisi Mağusa'da yol kenarında şüpheli vaziyette duran 2 araçta arama yapmak istedi, ülkede kaçak yaşayan Bangladeş uyruklu bir şahıs kaçmak isterken yakalandı, 1 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulundu, 5 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 30/08/18 08:19
okuma süresi: 4 dak.
Silah bulunan şüpheli araçtaki bir kişi kaçmak isterken yakalandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Narkotik polisi Mağusa Devlet Hastanesi yakınlarında önceki gece şüpheli olarak yol kenarında duran 2 araçta yaptığı aramada, 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 8 adet canlı mermi ele geçirdi. Polis ekiplerinin araca yaklaşması sırasında Bangladeş uyruklu ülkede kaçak ikamet ettiği tespit edilen Juil İslam koşarak kaçmak isterken boş tarlada tespit edilerek tutuklandı.

Polis ekiplerinin operasyonu sırasında EZ 444 plakalı araçtan tasarrufundaki tabancayı yere fırlatan Ömer Ocak ve İsmet Sezener ile HK 495 plakalı araç sürücüsü Ali Ocak tutuklandı. Olayın ardından Mağusa Polis Müdürlüğü'ne giderek görevi başındaki Narkotik polisini de tehdit ederek şiddet tehdidinde bulunan Yaşar Ocak'ta suçla bağlantısı olduğu şüphesi ile tutuklandı. 5 zanlı dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, haklarında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

CEP TELEFONLARININ ŞİFRELERİNİ VERMEYİ REDDETTİLER

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Emin Doğan mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Ağustos 2018 tarihinde saat 23:30 sıralarında Mağusa'da Devlet Hastanesi'ne giden çift şeritli yolda zanlı Ömer Ocak şoför, İsmet Seziner'in ise yolcu olduğu EZ 444 plakalı araç ile HK 495 plakalı aracın yol kenarında durduğunu ve şüpheli görülen araçların o esnada görevde bulunan Narkotik polisi tarafından arandığını kaydetti.

Polisi gören Bangladeş uyruklu Juil İslam'ın HK 495 plakalı araçta otururken aniden koşarak kaçmaya çalıştığını belirten Doğan, zanlı Ömer Ocak'ın ise tasarrufundaki 1 adet 9 mm tabancayı polisi görünce yere attığını belirtti. Tabancaya el konularak EZ 444 plakalı araçta bulunan Ömer Ocak ve İsmet Sezener'in tutuklandığını belirten Doğan, Bangladeşli Juil İslam'ın da boş tarlada tespit edilerek polis ekipleri tarafından tespit edilip tutuklandığını kaydetti. Doğan, Bangladeşli zanlının tasarrufundaki çantasında 12 bin TL bulunduğunu anımsatırken zanlıların cep telefonlarına soruşturma amacı ile el konulduğunu, ancak zanlıların polisin inceleme yapmasına engel olmak amacı ile cep telefonlarının şifrelerini polise vermedikleri için hala incelemediğini beyan etti.

POLİSE ŞİDDET TEHDİDİ

Polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlıların tutuklanmasının ardından zanlı Yaşar Ocak'ın Mağusa Polis Müdürlüğü'ne gittiğini belirtti.

Yaşar Ocak'ın Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuruna şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten Doğan, zanlı Yaşar Ocak'ın polis memuruna hitaben: " Ben çocuk değilim. Kardeşimin başını yaktın, bende senin başını yakacam.

Şimdi içeriye girecen, kardeşimi çıkaracan, çıkarmazsan sana neler yapacağımı tahmin edemezsin" dediğini belirtti. Tahkikat memuru Doğan, zanlı İsmet Sezener ile Ali Ocak'ın cep telefonlarının şifrelerini vermedikleri için inceleme yapılamadığını, bu nedenle zanlı Yaşar Ocak'ın da suçla bağlantısı olduğundan şüphelenildiğini belirtti. Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Doğan, tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.