TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'deki sendikadan KKTC'deki asgari ücret üzerinden isyan!

Türkiye’deki sendikadan KKTC’deki asgari ücret üzerinden isyan!

Türkiye'de örgütlü Türk-İş İl Temsilcisi Yılmaz Türkiye'deki bin 600 TL'lik asgari ücretin yaşanabilir bir seviyede olmadığını belirterek, "Kıbrıs'ta 2 bin 200 TL asgari ücret veriliyor. Ayrıca 10.00'da başlayıp 15.00'te işi bırakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 30/08/18 10:05
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye’deki sendikadan KKTC’deki asgari ücret üzerinden isyan!
A- A A+
Türkiye'de örgütlü Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, konfederasyonlarının yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yılmaz, Türkiye'deki bin 600 TL'lik asgari ücretin yaşanabilir bir seviyede olmadığını ifade etti.

"KIBRIS'TA 2 BİN 200 TL ASGARİ ÜCRET VERİLİYOR, 10.00'DA BAŞLAYIP 15.00'TE İŞİ BIRAKIYORLAR"

"Kıbrıs'ta yaşayan Türk vatandaşlarına Türkiye Cumhuriyeti'nin 2018'in birinci ayından itibaren geçerli olmak üzere 2 bin 200 TL asgari ücret verildiğini belirten Yılmaz, "Kıbrıs'ta 2 bin 200 TL asgari ücret veriliyor. Ayrıca 10.00'da başlayıp 15.00'te işi bırakıyorlar. Yine burada Suriye, Irak uyruklulara para veriliyor ve birçok hizmetten ücretsiz yararlanıyorlar. Ama asgari ücretin iyi bir düzeye çekilmesine gelince yok. Hani biz ekonomik olarak iyi gidiyorduk, hani Avrupa'da öncü olacaktık? Yapılması gereken, insan onuruna yakışır bir ücret vermektir. Bin 600 TL gibi düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edildik. Asgari ücret yaşanabilir bir seviyede değil. Minimum ilk etapta açlık sınırına, daha sonra ise daha üst seviyelere çekilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"Yoksulluk had safhada" Türk-İş'in, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 800 TL, yoksulluk sınırını da 5 bin 900 TL olarak açıkladığını hatırlatan Yılmaz, "Neti bin 600 TL olan asgari ücreti bile veremeyip bin 200 TL'ye işçi çalıştıranlar var. Bizim işverenlerimiz bu bin 600 lirayı bile çok görüyor. Bu ülkede yoksullaşma artık had safhaya ulaştı. Türk-İş açlık sınırını bin 800 TL olarak açıkladı ama bu parayla gel de bu ülkede geçin! Ama bizim insanımızın ekonomik anlamda nefes almasına fırsat vermiyorlar. Çünkü ekonomik rahatlık kazanırlarsa bu ülkedeki haksızlıklara itiraz etmeye başlayacaklar. Bu nedenle hep alt seviyelerde, zor geçinilecek seviyelerde tutuluyor" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.