İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tarım Dairesi Müdürü Vurana: "Gümrük çalışanlarının eylemi halk sağlığını olumsuz etkiliyor"

Tarım Dairesi Müdürü Vurana: "Gümrük çalışanlarının eylemi halk sağlığını olumsuz etkiliyor"

Kıbrıs Postası'na Tarım Dairesi Müdürü Kuntay Vurana, Mersin'den gelen sebze ve meyve yüklü TIR'ların KKTC'de tarım dairesini çalışanlarının başlattığı grev nedeniyle Girne Turizm Limanı'nda mahsur kaldığı yönündeki haberi değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 31/08/18 07:34
okuma süresi: 2 dak.
Tarım Dairesi Müdürü Vurana: "Gümrük çalışanlarının eylemi halk sağlığını olumsuz etkiliyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kıbrıs Postası'na Tarım Dairesi Müdürü Kuntay Vurana, Türkiye medyasında yer alan, Mersin Taşucu Limanı'ndan KKTC'ye gelen sebze ve meyve bulunan TIR'ların Tarım Bakanlığı'na bağlı Tarım Dairesini çalışanlarının hükümetin aldığı ek mesai kararına tepki olarak başlattığı grev, Kuzey Kıbrıs'a gelen meyve sebze dolusu TIR'ları da vurduğu yönündeki haberi değerlendirdi. Haberdeki vurgunun Tarım Dairesi olduğunu söyleyen Vurana, "Olayın bizimle ilgisi yok" dedi.

"GÜMRÜK ÇALIŞANLARININ EYLEMİ HALK SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Gümrükçülerin eylemi yüzünden TIR'ların bekletildiğine dikkat çeken Kuntay Vurana, "Yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı. Meyve ve sebzelerin raf ömürlerinin kısa olduğuna işaret eden Vurana, gümrük çalışanlarının eyleminin devam ettiği için meyve ve sebzelerin bozulma ihtimali olduğuna dikkat çekti ve bu durumun halk sağlığını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.

TIR ŞOFÖRLERİ TEPKİLİ

Öte yandan, Grev nedeniyle iki gündür Girne Turizm Limanı'nda mahsur kalan TIR şoförleri, çektikleri video ile seslerini duyurmaya çalışıyor. KKTC 'ye getirilen sebze meyvelere uygulanan ilaç analizi konusuna da tepki veren şoförler, alınan grev kararı ile bir kat daha mağdur olduklarını belirtti. Sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan TIR şoförleri, Kıbrıs'a sebze meyve getirdiklerini ve iki gündür limanda kötü koşullarda bekletildiklerini söyleyerek, tuvaletlere bile bırakılmadıklarını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.