KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Tarihi Çağlayan Parkı'nda muhteşem performanslar

Tarihi Çağlayan Parkı’nda muhteşem performanslar

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB),KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi, Uluslararası Festivaller Birliği, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, ASDER, FOGEM, FOLK-DER, Gençlik Merkezi, GÖÇ-TAŞ, HAS-DER ve TUFAD'ın bir araya gelerek organize ettikleri 12.Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nde ikinci gece çeşitli gösteriler ile devam etti.

Yayın Tarihi: 31/08/18 12:03
okuma süresi: 2 dak.
Tarihi Çağlayan Parkı’nda muhteşem performanslar
A- A A+
LEFKOŞA BELEDİYE ORKESTRASI KONSERİ BEĞENİ İLE DİNLENDİ

Çağlayan Parkı'ndaki gecede ilk olarak Lefkoşa Belediye Orkestrası sahne aldı. Behiç Anibal'in solistliğinde Kıbrıs şarkıları ile kalabalık izleyici grubunun beğenisini kazanan LBO, kaliteli müzik anlayışını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

"BİR BANDABULİYA MESELESİ: KARAGÖZ SİHİRLİ SEBZELER" ÇOCUKLARI NEŞELENDİRDİ

LBO konserinin ardından ise çocukların çok sevdiği bir gösteri yer aldı. Geleneksel gölge oyunu tarzındaki "Bir Bandabuliya Meselesi: Karagöz Sihirli Sebzeler" oyunu İzel Seylani tarafından oynatıldı. Festial alanında bulunan tüm çocuklarla önce eğlenceli bir sohbette bulunan Seylani, daha sonra da gölge oyunu ile tümünün günlüne taht kurmayı başardı.

EKİPLERİN DANSLARINA İZLEYİCİLER DE ALKIŞLARLA EŞLİK ETTİ

Gece halk dansları ekiplerinin gösterileri ile devam etti. Ülkemiz gruplarının yanı sıra Portekiz, İrlanda, Türkiye ve Çekya'dan halk dansları ekiplerinin gösterileri tarihi Çağlayan Parkı'na ayrı bir hava katarken, izleyiciler de alkışları ile ekiplerin danslarına eşlik ettiler.

12.Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali bu akşam saat 20.30'dan itibaren çeşitli gösteriler ile devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.