SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Biyonik göz için 3 boyutlu yazıcıyla ışık reseptörü üretildi

Biyonik göz için 3 boyutlu yazıcıyla ışık reseptörü üretildi

Bilim insanları, biyonik göz konusunda önemli bir adım attı. 3 boyutlu yazıcılarla, beyne görsel ögeleri iletmeyi sağlayan ışık reseptörleri üretildi. Denemeler başarılı olursa, görme engeline karşı, parlak bir umut ışığı doğacak.

Yayın Tarihi: 31/08/18 16:12
okuma süresi: 2 dak.
Biyonik göz için 3 boyutlu yazıcıyla ışık reseptörü üretildi
A- A A+
Bilimkurgu gerçeğe dönüşmek üzere. Biyonik göz yapımında önemli bir aşama kaydedildi. Çalışma Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bilim insanları, gözde bulunan yarım küre şeklindeki ışık reseptörlerini, üç boyutlu yazıcılarla üretmeyi başardı. Bu reseptörler ışığın algılanmasını ve görme sürecinde ilk adımın atılmasını sağlıyor.

RESEPTÖRLERE GELEN IŞIĞIN %25'İ ELEKTRİĞE ÇEVRİLDİ

Reseptörler, mürekkep yardımıyla, göz şeklindeki cam bir zeminin üzerinde oluşturuldu. Daha sonra yarı iletken maddelerle, bu reseptörlere gelen ışığın elektriğe çevrilmesi, yani görmenin sağlanması hedeflendi.

Sonuç başarılıydı, gelen ışığın %25'i elektriğe çevrilebildi.

Araştırmanın başındaki isim Michael Mcalpine, biyonik göz konusunda önemli bir adım attıklarını ancak önlerinde uzun bir sürecin olduğunu söyledi.

Ekibin bir sonraki hedefi, daha verimli ışık reseptörleri üretmek ve bu reseptörlerin göze nakli için yumuşak parçalar yapmak olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.