KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Çağlayan Parkı dünya danslarıyla renkleniyor

Çağlayan Parkı dünya danslarıyla renkleniyor

12. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nde hem yabancı ekiplerin hem de ülkemizden ekiplerin tarihi Çağlayan Parkı'nda gerçekleştirdikleri birbirinden renkli halk dansları gösterileriyle Lefkoşa coşku dolu geceler yaşamayı sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 01/09/18 10:30
okuma süresi: 2 dak.
Çağlayan Parkı dünya danslarıyla renkleniyor
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi, Uluslararası Festivaller Birliği, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, ASDER, FOGEM, FOLK-DER, Gençlik Merkezi, GÖÇ-TAŞ, HAS-DER ve TUFAD'ın bir araya gelerek organize ettikleri 12. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nde hem yabancı ekiplerin hem de ülkemizden ekiplerin tarihi Çağlayan Parkı'nda gerçekleştirdikleri birbirinden renkli halk dansları gösterileriyle Lefkoşa coşku dolu geceler yaşamayı sürdürüyor.

MÜZİKLER VE DANSLARLA DOLU KÜLTÜRLERARASI BULUŞMA

Festivalde 31 Ağustos Cuma gecesi de müzikler ve danslarla dolu bir gece yaşanırken ile olarak Oğulcan Başarı sahne alarak Lefkoşalılara keyifli bir konser sundu. Daha sonra ise ülkemizden Göç-Taş ve Folk-Der ile Çekya'dan "Kunovice's Halk Dansları Topluluğu", İrlanda'dan "Off to İreland", Portekiz'den "Grupo Folclórico das Lavradeiras da Meadela" ve Türkiye'den Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Spor Kulübü Derneği(Yalova TUFAG) sahne alarak kendi ülke kültürlerini danslarla sahneye yansıttı. Birbirinden keyifli müzikler ve danslarla keyifli bir gece geçiren izleyiciler de alkışlarla bu coşkuya katıldılar.

12. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali'nde 1 Eylül Cumartesi gecesi ve 2 Eylül Pazar gecesi (kapanış) de saat 20.00'dan itibaren konser ve çeşitli gösteriler yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.