İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Manchester United'ın hisseleri rekor kırdı

Manchester United'ın hisseleri rekor kırdı

İngiliz futbol kulübü Manchester United'ın hisseleri New York borsasında rekor seviyeye ulaştı. Hisseleri rekor kıran kulüp, sahalarda ise zor günler geçiriyor.

Yayın Tarihi: 01/09/18 10:47
okuma süresi: 2 dak.
Manchester United'ın hisseleri rekor kırdı
A- A A+
İngiliz futbol kulübü Manchester United'ın New York borsasında işlem gören hisseleri kulüp tarihindeki en yüksek seviyeye tırmanarak rekor kırdı.

Manchester United'ın hisse başına değeri dünü 25,15 dolardan kapamasının ardından, bugün yüzde 10,1 primle 27,70 dolara kadar yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Kulübün piyasa değeri de 4,59 milyar dolar oldu.

Forbes dergisinin "Dünyanın En Değerli 50 Spor Kulübü 2018" listesine göre, Amerikan futbol takımı Dallas Cowboys 4,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle bu sene listenin zirvesinde yer alıyor.

Kulübün hisselerinin New York borsasındaki ilk halka arzı (IPO) Ağustos 2012'de, Londra borsasındaki IPO'su ise Haziran 1991'de gerçekleşmişti.

LİGDE İLK ÜÇ MAÇIN İKİSİNİ KAYBETTİ

New York borsasında hisseleri rekor kıran kulüp, sahalarda ise zor günler geçiriyor.

Manchester United, İngiltere Premier Lig'in ilk üç haftasında iki yenilgi alırken, İngiliz basınında eleştirilerin hedefi olan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun isekovulmasının gündemde olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, takımın lige kötü başlangıç yapmasına rağmen, Manchester United hisselerinin ağustos başından bu yana New York borsasında yaklaşık yüzde 33 prim yaptığına dikkati çekerek, yatırımcı talebinin yüksek olduğunu vurguluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.