EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ, dinamik ve çağdaş spor eğiticileri yetiştiriyor

UKÜ, dinamik ve çağdaş spor eğiticileri yetiştiriyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, araştırma kalitesi yüksek, bu alanda dünya genelindeki gelişmeleri takip eden, dinamik ve çağdaş spor eğiticileri yetiştirmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/09/18 14:05
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ, dinamik ve çağdaş spor eğiticileri yetiştiriyor
A- A A+

UKÜ'den verilen bilgiye göre, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Emre Erol 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü ile akademik faaliyetine başladıklarını belirterek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile Rekreasyon Eğitimi Bölümleri'nin açıldığını kaydetti. Prof. Dr. Erol, söz konusu programların YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı olduğunu da ifade etti.

Yüksekokulun eğitim olanakları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Emre Erol, öğrencilere 7500 metrekareye dağılmış, 6 derslikli, çift tribünlü çok amaçlı spor salonu, 8 kulvarlı tribünlü kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, iki adet stüdyo, indoor-outdoor tırmanma duvarı, fuaye ve dinlenme alanları ile 7 yollu kapalı atış poligonu, 2 adet açık tenis kortu, 2 adet açık basketbol sahası, 2 adet açık halı futbol sahası, 2 adet açık voleybol sahasından oluşan Kuzey Kıbrıs'ın en büyük spor tesisi olan CIU Arena Spor Kompleksi'nde eğitim verdiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Emre Erol öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında kişisel gelişimlerini de önemsediklerini aktararak, öğrencilere yönelik kurslar ve sertifika programları düzenlediklerini kaydetti. Özellikle spor sektöründeki temsilcilerle öğrencileri biraraya getirdiklerini dile getiren Erol, "Bilgi ve kişisel gelişimlerini artırarak, onları sektörde aranan bireyler haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. Prof. Dr. Erol, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarla spor biliminin gelişimine katkıda bulunan, fiziksel yönden aktif ve sağlıklı bir toplum yaratmaya öncülük eden kişiler yetiştirmeyi amaçladıklarını da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.