ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mali polis yasa dışı kumar suçuna savaş açtı

Mali polis yasa dışı kumar suçuna savaş açtı

Mali polis Girne Turizm Limanı'ndan ülkeye giriş yapan Sami Sal'ın tasarrufunda yasa dışı kumar oynatmada kullanılacağı düşünülen birçok kredi kartı, sim kart ve hesap bilgisi ele geçirdi. Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Abdullah Deniz ve Hasan Güneş de tutuklandı.

Yayın Tarihi: 02/09/18 00:26
okuma süresi: 2 dak.
Mali polis yasa dışı kumar suçuna savaş açtı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Amirliği alınan bir ihbar üzerine Girne Turizm Limanı'nda operasyonda düzenledi. Sami Sal isimli şahsı ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklayan polis ekipleri Sal'ın valizinde ise 46 adet bankamatik, 10 adet sim kart ve farklı kişilere ait internet bankacılığı hesapları bulundu.

Yapılan sorgulamada olay ile bağlantısı olduğu tespit edilen Abdullah Deniz ve Hasan Güneş'te tutuklanırken zanlılar soruşturmanın devam etmesi nedeni ile Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Polisin el koyduğu emarelerin yasa dışı kumar olayında kullanılacağı düşünülüyor. Polis suçla bağlantısı olduğu düşünülen birçok kişinin olduğunu açıklarken, mahkeme zanlıların 2'şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Mersin'den teslim aldığını, zanlı Güneş'e vereceğini itiraf etti

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Yahya Suiçmez mahkemede olayla ilgili ifade sundu. Alınan ihbar üzerine Girne Turizm Limanı'ndan giriş yapan Sami Sal'ın el çantasında arama yapıldığını belirten Suiçmez, zanlının çantasında yasa dışı kumarda kullanılacağı düşünülen 46 adet farklı kişilere ait bankamatik, 10 adet sim kart ve farklı kişilere ait internet bankacılığı bilgileri ele geçirildiğini bildirdi.

Suiçmez, Sal'ın verdiği ifadesinde zanlının söz konusu emareleri Mersin'den teslim aldığını ve zanlı Abdullah Deniz aracılığı ile Hasan Güneş'e teslim edeceğini itiraf ettiğini açıkladı. Aranan birçok kişinin ve emarelerin olduğunu kaydeden Suiçmez, soruşturmanın selameti için zanlıların 2'şer gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.