EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Moody's, Bank of Cyprus'un batık krediler satışını olumlu niteledi

Moody’s, Bank of Cyprus’un batık krediler satışını olumlu niteledi

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'in yatırım servisinin, pazartesi günü yayımladığı Kredi Görünümü'nde, Bank of Cyprus'un Apollo Global Management LLC'ye takipteki kredi satışını olumlu nitelendirildi.

Yayın Tarihi: 04/09/18 07:49
okuma süresi: 1 dak.
Moody’s, Bank of Cyprus’un batık krediler satışını olumlu niteledi
A- A A+
Bank of Cyprus Kamu Şirketi Limited, 28 Ağustos'ta, küresel bir alternatife yatırım yöneticisi olan Apollo Global Management LLC'ye brüt muhasebe değeri 2,8 milyar avro tutarında olan bir borç portföyünü satmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Moody's'e göre satış, 1,4 milyar avro karşılığının bankanın işlemeyen pozisyonunu önemli ölçüde azaltacağını ve sermaye tamponunu, tamamlandığında artıracağını düşünüyor.

Derecelendirme Kuruluşu, bunun Bank of Cyprus'un, bilanço tablosundaki risk azaltımını hızlandırma çabasının bir sonucu olarak ilk ve Kıbrıs'ta en büyük takipteki kredi satışı olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.