EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ öğrencileri dünyayı keşfediyor

DAÜ öğrencileri dünyayı keşfediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) değişim programlarıyla öğrencilerini yurt dışına göndermeye devam ediyor. 10 yıldır devam eden öğrenci değişim programı uygulamasıyla DAÜ öğrencilerine, iş birliği içinde olduğu 18 farklı ülkeden 24 üniversiteden bir tanesinde bir veya iki dönem eğitim görebilecekleri müthiş bir olanak sağlıyor.

Yayın Tarihi: 04/09/18 16:04
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ öğrencileri dünyayı keşfediyor
A- A A+
Dünya genelindeki seçkin kurumlarla özenle yapılan bu iş birlikleri sayesinde, DAÜ'lü olan her öğrenciye ABD, Almanya, İran, Danimarka, Kanada, İtalya, Avusturya, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerde eğitim görme ve eğitim sonunda elde ettikleri kredileri DAÜ'ye aktarma şansı verilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen bu Öğrenci Değişim Programı'ndan öğrencilerin daha kolay bir şekilde yararlanabilmesi için Üniversite bünyesindeki Uluslararası Ofis'te bulunan tecrübeli bir ekip, her öğrenciye çıkacakları bu yolculukta yardımcı olmak için bireysel danışmanlık yapmaktadır. Öğrenci Değişim Portfolyosu'na her geçen gün yeni üniversiteler ve ülkeler ekleyen DAÜ, daha çok öğrenci için daha çok imkan sunmaktadır. DAÜ geçtiğimiz akademik dönem boyunca Çin, Kazakistan ve Avusturya'dan 8 öğrenciye ev sahipliği yapmıştır. Bu öğrenciler Bankacılık ve Finans, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Psikoloji ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde eğitimlerini sürdürmüştü.

DAÜ ÖĞRENCİLERİ DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNE GİTMEYE HAZIRLANIYOR:

Uluslararası Ofis, 2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde Öğrenci Değişim Programı kapsamında DAÜ'ye gelecek olan 10 öğrenciyi belirledi. Aynı dönem 15 DAÜ'lü öğrenci de DAÜ'nün iş birliği içinde olduğu üniversitelere doğru yol alacak. Güney Kore'de; Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'ndan 1, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı'ndan 1, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1, New York'ta; İşletme Mühendisliği Bölümü'nden 1, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bir başka eyaleti olan Illinois'de; Bankacılık ve Finans Bölümü'nden 1, Kanada'da (Calgary'de); Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve İşletme Bölümü'nden birer, Almanya'da; İşletme Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Siyaset Bilimi Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Programı'ndan birer ve İzmir'de; İşletme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümleri'nden birer öğrenci, Öğrenci Değişim Programı kapsamında eğitimlerini alacaklar.

BULUT: "BENİM İÇİN İNANILMAZ FAYDALI BİR DÖNEM OLDU"

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Güney Kore'ye giden Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Mert Ercan Bulut, Güney Kore'de geçirdiği dönemin kariyerini olumlu bir şekilde etkilediğini belirtti. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisinin işinde başarılı olabilmesi için insanlardaki kültürel farkları anlamasının önemli olduğunu belirten Bulut, "Güney Kore günlük yaşantı, kültür ve felsefe bakımından ülkemizle büyük farklılıklar gösteren bir bölgedir. Buraya gidip bunu kendi gözlerimle görmem önemliydi, benim için inanılmaz faydalı bir dönem oldu. İleriki kariyerime yardımcı olacak bilgiler edindim ve Uzak Doğu kültür ve felsefelerini detaylı bir şekilde inceledim." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.