SAĞLIK
okuma süresi: 6 dak.

Sağlık Bakanlığı'nın yalanlamasını vatandaş yalanladı

Sağlık Bakanlığı’nın yalanlamasını vatandaş yalanladı

Sağlık Bakanlığı'nın, Kıbrıs Postası'nın Thalassaemia hastalarının kullandığı "Desferal" isimli ilacın yaklaşık iki aydan beri hastalara temin edilmediğini ve Thalassaemia hastalarının kullandığı ilaçların yüzde 90'ının devlet hastanelerinde bulunmadığına yönelik yaptığı haberine yanıt olarak yaptığı açıklamaya vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 05/09/18 07:55
okuma süresi: 6 dak.
Sağlık Bakanlığı’nın yalanlamasını vatandaş yalanladı
A- A A+
  • Bakanlığın sosyal medyadan paylaştığı açıklamaya tepki gösteren ve bazıları Thalaessemia hastaları olduğu düşünülen internet kullanıcıları, bakanlığın açıklamasının doğru olmadığını ifade etti.
  • Thalaessemia hastası olduğunu yazan bir vatandaş Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının altına "Desferal" Thalaessemia hastaları için yaşamsal düzeydedir. Yaptığınız açıklama kesinlikle doğru değildir" ifadelerine yer verdi.
  • Bir diğer internet kullanıcısı ise bakanlığın açıklamasını yorumlayarak, "Bizler acaba yalan mı söylüyoruz, uyduruyor muyuz? Gelip neler yaşadığımızı görüyor musunuz? Ne kadar kolaydır bilip bilmeden konuşup yorum yapmak. Bizler her zaman ne yaşıyorsak onları söyledik! Biraz daha bilgilenip öyle açıklamalar yapın!" diye tepki gösterdi.
  • Öte yandan, annesinin onkoloji hastası olduğunu kaydeden bir vatandaş ise annesinin doktorunun Solunum cihazı kullanması gerektiğini söylemesine rağmen, Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine Solunum cihazı olmadığını söylediğini ve ne zaman geleceğinin bilinmediğini savundu.
  • Sağlık Bakanlığı'nın paylaşımının altına yorum yapan bir vatandaş ise, "Hastanede ilaç yok... Neyin derdindesiniz, olan ilaçlar 3-5 çeşit, anamız ağladı dışardan ilaç alacağız diye para dayanmaz 500-600 TL her ay eczane parası veriyoruz. Bunları yazıyoruz diye sayfadan engelleniyoruz" ifadelerini kullandı.
  • Bir diğer internet kullanıcısı da"İnsanlar sayfanıza yorum yapıyor beğenmediğiniz yorumları silip kişileri engelliyorsunuz. Cesaretiniz yoksa sayfada gerçek haber yayınlayınız, yalan haberlerle kişileri engellemeyiniz" ifadelerine yer verdi.
  • Ayrıca bir vatandaş, sadece Thalassemia hastalarının değil, ilaç konusunda her zaman tüm hastaların zorluk yaşadıklarına dikkat çekti.

Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Sağlık Bakanlığı'nın, önceki gün, Kıbrıs Postası'nın Thalassaemia hastalarının kullandığı "Desferal" isimli ilacın yaklaşık iki aydan beri hastalara temin edilmediğini ve Thalassaemia hastalarının kullandığı ilaçların yüzde 90'ının devlet hastanelerinde bulunmadığına yönelik haberine yanıt olarak yaptığı açıklamaya vatandaşlar büyük tepki gösterdi.Bakanlığın sosyal medyadan paylaştığı açıklamaya tepki gösteren ve bazıları Thalaessemia hastaları olduğu düşünülen internet kullanıcıları, bakanlığın açıklamasının doğru olmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın, "Thalaessemia hastalarının kullandığı "Desferal" isimli ilacın iki aydan beri hastalara temin edilmediğine dair medyada yer alan açıklamalarla ilgili Sağlık Bakanlığı olarak kamuoyunu bilgilendirme amacıyla açıklama yapma gereksinimi duyduk.Bahse konu ilaç, gerek bayram döneminde, gerekse geçtiğimiz hafta temin edilmiş olup, eksikliği söz konusu değildir.Onkoloji ilaçları ile ilgili olarak ise, bazı ilaçların Türkiye'ye ithal gelmesinden, dövizde yaşanan sıkıntılardan ve geçtiğimiz hafta yapılan grevler nedeniyle bazı tedavilerde kısa süreli aksamalar yaşanmış, ancak hiçbir hasta ilaçsız bırakılmamıştır" açıklamasına, sosyal medya kullanıcılarından sert tepkiler geldi.

"YAPTIĞINIZ AÇIKLAMA KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİLDİR"

Thalaessemia hastası olduğunu yazan bir vatandaş Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının altına "Desferal isimli ilacımız yoktur. Bilgilerinize.Bu ilaç bizim gibi Thalaessemia hastaları için yaşamsal düzeydedir.Yaptığınız açıklama kesinlikle doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

"GELİP NELER YAŞADIĞIMIZI GÖRÜYOR MUSUNUZ?"

Bir diğer internet kullanıcısı ise bakanlığın açıklamasını şöyle yorumladı: "Bizler acaba yalan mı söylüyoruz, uyduruyor muyuz? Gelip neler yaşadığımızı görüyor musunuz? Ne kadar kolaydır bilip bilmeden konuşup yorum yapmak. Bizler her zaman ne yaşıyorsak onları söyledik! Biraz daha bilgilenip öyle açıklamalar yapın!"

"DOKTOR Solunum CİHAZI GEREKİR DEDİ. SAĞLIK BAKANLIĞI CİHAZIN ŞU AN OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

Öte yandan, annesinin onkoloji hastası olduğunu kaydeden bir vatandaş, annesinin doktorunun Solunum cihazı kullanması gerektiğini söylemesine rağmen, Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine Solunum cihazı olmadığını söylediğini ve ne zaman geleceğinin bilinmediğini savunarak, şöyle devam etti: "Bakanlık, 15 günde olabilir, 1 ayda olabilir daha fazla da olabilir dedi.Bu olay 29 Ağustos Cuma günü oldu bu da mı uydurmadır acaba?"

"BUNLARI YAZIYORUZ DİYE SAYFADAN ENGELLENİYORUZ"

Sağlık Bakanlığı'nın paylaşımın altına yorum yapan bir vatandaş ise, "Hastanede ilaç yok ilaç, neyin derdindesiniz, olan ilaçlar 3-5 çeşit, anamız ağladı dışardan ilaç alacağız diye para dayanmaz 500-600 TL her ay eczane parası veriyoruz.Bunları yazıyoruz diye sayfadan engelleniyoruz" ifadelerini kullandı.

"YALAN HABERLERLE KİŞİLERİ ENGELLEMEYİNİZ"

Bir diğer internet kullanıcısı da şunları yazdı: "İnsanlar sayfanıza yorum yapıyor beğenmediğiniz yorumları silip kişileri engelliyorsunuz.Cesaretiniz yoksa sayfada gerçek haber yayınlayınız, yalan haberlerle kişileri engellemeyiniz.Bu dünyanın hiçbir yerinde olmayan uygulamadır.Yurt dışına çıkarken ilaçlarımı hastaneden alamadığım için tedavime bu dönemde ara vermek zorunda kaldım"

"BAKANLIK BİR ÖNLEM ALIP BU RANTA BİR SON VERMELİDİR"

Ayrıca bir vatandaş, sadece Thalassemia hastalarının değil, ilaç konusunda her zaman tüm hastaların zorluk yaşadıklarına dikkat çekerek, "Bakanlık bir önlem alıp bu ranta bir son vermelidir" ifadelerine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.