GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'ı Avrupa seçimleri telaşı sardı...

Güney Kıbrıs'ı Avrupa seçimleri telaşı sardı...

Kıbrıs'taki Avrupa kurumları, Kıbrıs'ta 26 Mayıs 2019'da yapılması planlanan Avrupa seçimleri öncesinde seçmen katılımını artırmak gerektiğinin altını çizdiler.

Yayın Tarihi: 05/09/18 08:05
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'ı Avrupa seçimleri telaşı sardı...
A- A A+
Avrupa seçimleri, Larnaka Belediyesi Avrupa Direkt Bilgi Merkezi tarafından gazetecilere bilgi vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte ele alındı.

Kıbrıs'taki Avrupa Parlamentosu Ofisi Sözcüsü Alexandra Attalides, "En büyük sıkıntı seçmen katılımıdır. Avrupa Birliği'ne inananların sandıklara gitmesinin sağlanması önemlidir" şeklinde konuştu.

Attalides konuşmasında, 2014'teki Avrupa Seçimlerinde seçime katılım oranının %43,9 olduğunu hatırlattı.

Kıbrıs'taki Avrupa Komisyonu Temsilciliği Basın ve Medya Başkanı Babis Metaxas da, daha fazla insanının sandığa gitmeye ikna edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Ortak hedefimiz seçmen sayısını artırmaktır, bu çok önemlidir, bu AB kurumlarına meşruluk sağlar" şeklinde konuşan Metaxas, Avrupa Parlamentosu'nun 2019 seçimlerinde bir kampanya düzenleyeceğini duyurdu.

Babis Metaxas, Avrupa'nın en zor zamanda halkını koruduğunu, mali kriz ve Brexit gibi beklenmedik durumlarda düşündüğünü hatırlattı.

Larnaka Avrupa Direkt Başkanı Mirto Katsouris ise, gelecek Avrupa seçimleri için farkındalık yaratmanın merkezin 2019 faaliyet planı içinde olduğunu söyledi.

2019 seçimleri, Mart 2019'da Birleşik Krallığın Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra 27 üye devlette 26-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Kıbrıs'ın Avrupa Parlamentosu'nda altı sandalyesi bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.