KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Londra Tasarım Ödülü" Çağlayan'a

“Londra Tasarım Ödülü” Çağlayan’a

İngiltere'de tasarım dünyasında önemli bir yere sahip olan "Londra Tasarım Ödülü", bu sene Hüseyin Çağlayan'ın oldu.

Yayın Tarihi: 05/09/18 17:15
okuma süresi: 2 dak.
“Londra Tasarım Ödülü” Çağlayan’a
A- A A+
Kıbrıs Postası

İngiltere'de tasarım sektöründe yaratıcılık ve özgünlük adına en iyi tasarımı yapan kişilere layık görülen dört ödülden biri olan Londra Tasarım Ödülü, yetenekleri onurlandırmak için her sene sahiplerini buluyor.

Orijinal ismi "Panerai London Design Medal" olan bu tasarım ödülünü, bu yıl kazanmaya hak kazanan isim Kıbrıslı Türk, Hüseyin Çağlayan oldu.

Hüseyin Çağlayan kimdir?

Hüseyin Çağlayan Kıbrıs'ta doğmuş, Kıbrıslı Türk bir moda tasarımcısıdır. Tasarımına yenilikçi yaklaşımı, güzel terzilik ve zarif minimalist bir estetiği ile bilinen Çağlayan, mimarlık, sanat, siyaset, doğa ve heykelden esinlenen sektörün entelektüellerinden biri olarak ün yapmıştır. Deneysel tasarımlarından bazıları şu şekilde:

Eteğe dönüşen kahve masaları ile (Sonbahar / Kış 2000-01)

Uçakları taklit etmek için kanatlı elbiseler (İlkbahar / Yaz 2000)

Zarfın içine katlanabilen parçalar (İlkbahar / Yaz 2000-01)

Çalışmaları, uluslararası sergilerde yer aldı. Yer aldığı sergilerden bazıları şu şekilde:

Dekoratif Sanatlar Müzesi (Paris)

Çağdaş Sanat Müzesi (Tokyo)

Tasarım Müzesi (Londra)

Çalışmaları ayrıca endüstride isim yapmış kişiler tarafından da(Björk, Lady Gaga…) giyildi.Moda endüstrisine yaptığı katkılarla ve iki defa "Yılın İngiliz Tasarımcısı" ödülünü kazanarak dünya çapında bir üne erişti. 2006 yılının Haziran ayında İngiliz Kraliyet Nişanı ödülünü almasının ardından 2011'in Temmuz ayında Londra Moda Koleji, Hüseyin Çağlayan'ı "onursal üye" olarak kabul etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.