GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney Kıbrıs'ta siyasi sığınmacıların artışıyla birlikte göçmenlik politikası gündemde

Güney Kıbrıs’ta siyasi sığınmacıların artışıyla birlikte göçmenlik politikası gündemde

Güney Kıbrıs'a siyasi sığınmacı akışında yaşanan artışın, Göçmenlik Politikasıyla İlgili Bakanlar Komitesi toplantısında masaya yatırıldığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 06/09/18 11:51
okuma süresi: 1 dak.
Güney Kıbrıs’ta siyasi sığınmacıların artışıyla birlikte göçmenlik politikası gündemde
A- A A+
Fileleftheros gazetesi, Rum İçişleri Bakanı Kostas Petridis'in başkanlık ettiği ve Rum Dışişleri, Adalet ve Çalışma Bakanları'nın da katıldığı toplantıda, gerek Avrupa düzeyinde, gerekse Güney Kıbrıs içinde, siyasi sığınmacı akışının azaltılmasına yönelik tedbirler üzerinde çalışıldığını yazdı.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'in, konuyu AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye götüreceğini ve Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos'tan da randevu isteyeceğini söylediğini kaydetti.

Haberde, konuyla ilgili aynı sorunlarla karşı karşıya olan diğer Akdeniz ülkeleriyle de temasa geçilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Gazete, Güney Kıbrıs'a siyasi sığınmacı akışının, 2017 yılında, 2016 yılına kıyasla yüzde 56 oranında artış gösterdiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.