EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ'den Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı'na davet edildi

DAܒden Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı’na davet edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, Europa Nostra ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği tarafından 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapsamında düzenlenen "Amphorae" (Amfora) projesine davet edildi.

Yayın Tarihi: 07/09/18 13:01
okuma süresi: 2 dak.
DAܒden Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı’na davet edildi
A- A A+
Europa Nostra, 29 Kasım 1963'te Paris'te kuruldu. 50 yılı aşkın süredir, kültürel mirası kutlayan, koruyan ve lobi yapan Europa Nostra, bugün 40'ın üzerinde ülkeden üyeleriyle Avrupa'nın en temsili miras örgütü olarak tanınmaktadır.

2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı, Avrupa çapında ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde farklı kültürel mirasları kutlamaktadır. "Bizim Mirasımız: Geçmişin Gelecekle Buluştuğu Nokta" sloganı altında gerçekleşen 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı'nın amacı daha çok insanın Avrupa'nın kültürel mirasını keşfedip ortak bir aidiyet hissi yaratmaktır.

Amfora projesi kapsamında Ağustos 2018'de Kıbrıs'ın amfora testileri dekore edilmesi amacıyla 12 çağdaş sanatçıya ulaştırıldı. 2018 Eylül sonunda sanatçılar ile kısa bir video röportaj eşliğinde sanat eserine dönüştürülen amforalar toplanacak. Amforalar, 2018 Ekim ayında KKTC Lefkoşa'da bulunan EU House'da (Avrupa Birliği Evi) sergilenecek , 6 – 8 Aralık 2018 tarihlerinde ise Avusturya Vienna'da 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı kapanış töreninde sergilenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.