İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gerginlik dorukta, çözüm yine yok!

Gerginlik dorukta, çözüm yine yok!

Hayvancıların eylemi dün hem aksiyonu ile hem de taleplerin devletin zirvesine taşınması ile doruk noktasına ulaştı...

Yayın Tarihi: 08/09/18 10:20
okuma süresi: 2 dak.
Gerginlik dorukta, çözüm yine yok!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova / Vatan Mehmet

Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir araya gelen Başbakan Tufan Erhürman çıkışta "hayvan üreticilerine yaptığımız öneriler gelinen son nokta" açıklaması yapınca Hayvan üreticileri ile hükümet arasındaki uçurum iyice genişledi ve işler raydan çıktı…

Cumhurbaşkanı ile görüşen eylemcilerin öfkesi, Cumhurbaşkanının Başbakanla görüşmesi ardından dinmeyince üreticiler öğle saatlerinde Ledra Palace Sınır Kapısı'na yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ve polis geçişe izin vermedi…

Eylemcilerin Ledra Palace Trafik Işıkları'na gelişinde arbede yaşandı. Çevik Kuvvet ve polis eylemcilere müdahale ederek biber gazı sıktı. Bu sırada biber gazından etkilenen biri basın mensubu olmak üzere 5 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eylemciler daha sonra trafik ışıklarından Cumhurbaşkanlığına yürümek istedi. Polis yolu kapatarak Cumhurbaşkanlığı'na geçmelerine izin vermedi. TC Lefkoşa Büyükelçiliğine yürümek isteyen eylemciler bu sefer de Şehitler Anıtı önünde durduruldu.

Birlik Başkanı Naimoğulları, hükümetin geri adım atmaması halinde pazartesi eylemlerine şiddetini artırarak devam ettireceklerini açıklarken ilerleyen saatlerde istifası istenen Tarım Bakanı Erkut Şahali, "şiddet varsa diyalog kalkar oysa biz her diyaloğa hazırız. Yaşananların doğrudan sorumlusu değiliz. Samana kazık çakmak mümkün değildir" açıklaması yaptı.

Şahali gerçekleştirdiği kısa basın toplantısında yaşanan eylem sürecinin demokratik teamüller çerçevesinde devam ettiği müddetçe bunu kabul ettiklerini ancak aksinin asla kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Eylemciler araçlarını bakanlık önüne kilitlerken eylemlere böylece hafta sonu arası verilmiş oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.