TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Çavuşoğlu: "Amacımız İdlib'deki saldırıları durdurmak"

Çavuşoğlu: "Amacımız İdlib'deki saldırıları durdurmak"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin İdlib ilindeki hava saldırılarıyla ilgili "Amacımız saldırıları durdurmak. Saldırıların olabileceğini öngörüyorduk." dedi.

Yayın Tarihi: 08/09/18 17:29
okuma süresi: 1 dak.
Çavuşoğlu: "Amacımız İdlib'deki saldırıları durdurmak"
A- A A+
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlib ilindeki hava saldırıları ile ilgili, "Amacımız saldırıları durdurmak. Saldırıların olabileceğini öngörüyorduk." ifadelerini kullandı.

İdlib bölgesinin çatışmasızlık bölgesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, "3,5 milyon insan var. Bu haliyle korunması gerekiyor. Aksi halde çok ciddi insani dramlar oluşur." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdlib, gerginliği azaltıcı bölgedir. Çatışmalar duracak ve yine siyasi sürece odaklanacağız. Birkaç gündür bu saldırılar oldu. Şimdi hem Ruslarla hem de İranlılarla yoğun çaba içindeyiz. Çabalarımız sadece dün Tahran'da yapılan zirveyle sınırlı değil. O zirvede esasen bir irade ortaya konulmuştur, çerçevesi çizilmiştir." şeklinde konuştu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.