KARPAZ
okuma süresi: 1 dak.

Boltaşlı'da ayin yapıldı

Boltaşlı’da ayin yapıldı

Karpaz'daki "Litrongomi"(Boltaşlı) köyündeki "Panayias Kanakarias" Kilisesi'nde, dün, 42 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 10/09/18 12:12
okuma süresi: 1 dak.
Boltaşlı’da ayin yapıldı
A- A A+
Alithia gazetesi, sözde "Karpaz Bölge Piskoposu" Hristoforu tarafından yönetilen ayine, 300 kadar "Boltaşlı" kökenli Kıbrıslı Rum'un katıldığını yazdı.

Habere göre, ayine DİSİ Başkan Yardımcısı Yeorgios Yeorgiu'nun yanı sıra milletvekilleri Yeorgios Karullas, Kiriakos Hacıyannis ve Unufrios Kullas da katıldı.

Sözde "Boltaşlı İhtiyar Heyeti Başkanı" İraklisYoannu yaptığı açıklamada UNDP himayesinde tarihi Kilise'nin onarımına değinerek, "Boltaşlı" kökenli Rumların, Kilise'nin tamamen restore edilmesi yönündeki talebinden de söz etti.

Yoannu, bunun için de Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Takis Hacıdimitriu'dan yeşil ışık beklediklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.