DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Suudi Arabistan'da Mısırlı otel çalışanı kadın meslektaşıyla kahvaltı ettiği için gözaltına alındı

Suudi Arabistan'da Mısırlı otel çalışanı kadın meslektaşıyla kahvaltı ettiği için gözaltına alındı

Suudi Arabistan Çalışma Bakanlığı, bir kadın meslektaşıyla kahvaltı ederkenki görüntüleri sosyal medyada yayımlanan Mısırlı bir otel çalışanının gözaltına alındığını duyurdu. Otel sahibi de ifade vermek üzere emniyete çağırıldı.

Yayın Tarihi: 10/09/18 15:17
okuma süresi: 2 dak.
Suudi Arabistan'da Mısırlı otel çalışanı kadın meslektaşıyla kahvaltı ettiği için gözaltına alındı
A- A A+
Suudi Arabistan petrol gelirlerine bağımlılıktan kurtulma amacıyla aralarında kadınlara yönelik araç kullanma yasağıını sonlandırmak da dahil bir dizi ekonomik ve sosyal reformu hayata geçirse de ülkedeki katı muhafazkar gelenekler o kadar da hızlı şekilde değişmiyor.

Mekke şehrinde adı açıklanmayan bir otelde kadın meslektaşı ile birlikte kahvaltı ettiği görüntüler sosyal medyada yayımlanan Mısırlı otel çalışanının gözaltına alınması da bu yöndeki son örneklerden biri oldu.

Görüntülerde ikilinin birlikte bir masada kahvaltı ettiği, kameraya el salladıkları ve ülkedeki katı İslami kurallara uygun olarak siyah çarşaf giymiş kadın çalışanın erkek meslektaşını eliyle beslediği görülüyor.

Çalışma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada otele bir soruşturma ekibinin gönderildiğini ve Mısırlı çalışanının sadece Suudilere ayrılmış bir iş kolunda görev alması da dahil bir dizi suçlama nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca otel sahibinin, kadın çalışanın bulunduğu mekanı denetleme konusundaki kurallara uymadığı gerekçesiyle ifadesi için emniyete çağırıldığı belirtildi.

Mekk Cumhuriyet Savcılığı'ndan yapılan açıklamada da ülkedeki yabancıların Suudi Arabistan'ın kanunlarına uyması, ülkenin değer ve geleneklerine saygı göstermesi gerektiği ifade edildi.

Suudi hükümeti iş yerlerinin kadın çalışanların erkek çalışanlardan ayrı özel bir alan (haremlik selamlık) oluşturmasını şart koşuyor ancak haberi aktaran Reuters'e göre bu kural her zaman düzgün şekilde hayata geçmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.