EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'den "Lefkoşa'daki yetişkinlerin beslenme durumlarının saptanması"na ilişkin proje

UKܒden “Lefkoşa’daki yetişkinlerin beslenme durumlarının saptanması”na ilişkin proje

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanları tarafından "Lefkoşa Bölgesi'nde Yaşayan 19-65 Yaş Grubu Yetişkin Bireylerin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Durumlarının Saptanması"na ilişkin proje başlatıldı.

Yayın Tarihi: 10/09/18 16:07
okuma süresi: 2 dak.
UKܒden “Lefkoşa’daki yetişkinlerin beslenme durumlarının saptanması”na ilişkin proje
A- A A+

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Proje Danışmanı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ, Lekoşa Bölgesi'nde yaşayan 19-65 yaş grubu yetişkin bireylerin beslenme alışkanlıklarına yönelik kapsamlı bir araştırma olduğunu açıkladı.

Projede ilk önce 19-65 yaş grubu yetişkin bireylere anket çalışması yapıldığını aktaran Dağ, bu sayede demografik özelliklerin tespit edildiğini ve beslenme alışkanlıklarının incelendiğini kaydetti. Proje kapsamında bireylerin ev dışında yemek yiyip, yemedikleri, yiyorlarsa hangi besinleri tercih ettiklerini araştırdıklarını belirtenAyhanDağ, bu sayede besin tüketim sıklıkları ve miktarlarının tespit edildiğini, buna bağlı olarakta makro ve mikro besin öğelerinin alımında bir yetersizlik olup olmadığınıincelediklerini aktardı.

Bireylerin fiziksel aktivite düzeylerinin saptandığını da dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ, bireylerin antopometrik (boy, kilo, bel, kalça, beden kilo endeksi) ölçümlerinin yapılıp, bu ölçümlerden elde edilen verilerle besin tüketimleri,beslenme alışkanlıkları ile fiziksel aktivite düzeylerinin erkek ve kadın bireylerde ayrı ayrı değerlendirildiğini kaydetti.

Proje kapsamında anketlerin tamamlanmış olup, veri analizlerinin henüz yapılmadığını ve çalışmaların sürdüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Dağ, söz konusu projede elde edilen verilerin Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırma (TBSA 2010) verileriyle karşılaştırılacağını bilidirdi.

Yrd. Doç. Dr. Dağ, projenin Prof. Dr. Metin Saip Sürücüoğlu, Prof. Dr. Seyit Mehmet Mercanligil, Öğr. Gör. Nazife Hürer ve Araş. Gör. Deniz Rojina Aygül tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.