İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bakan Şahali: "Tarım Bakanlığı, Kıbrıs Türk hayvancısının, çiftçisinin evidir"

Bakan Şahali: "Tarım Bakanlığı, Kıbrıs Türk hayvancısının, çiftçisinin evidir"

Tarım Bakanı Erkut Şahali, hayvan üreticileriyle uzlaşıyla sona eren görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 10/09/18 21:03
okuma süresi: 2 dak.
Bakan Şahali: "Tarım Bakanlığı, Kıbrıs Türk hayvancısının, çiftçisinin evidir"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Bakan Şahali şunları söyledi:

"Gelinen nokta herhangi bir tarafın kazancı ya da kaybı olarak değerlendirilmemelidir. Hayvan üreticilerinin işletmelerinin devamını sağlamaya dönük devletle işbirliği içinde bir yaklaşımdır. Devlet buna katkı sağlamaktadır. 2.60 TL olan süt fiyato 1.80 olarak yeniden belirlendi. 1.90'dan imalat sanayiine satılan sütün 1.87 TL'den satışı gerçekleştirilecek. Süt ürünlerinin fiyatlarında düşüş amaçlanıyor. Üreticilerin artan giderlerinin karşılanması için 4 aylık litre başına 1 TL'lik maliyet destek priminin ödenmesi, hayvan üreticilerinin giderlerine devlet takviyesi yapılması konusunda uzlaşıldı.

Besleme giderlerinde hem alternatif içeriğin hem de fiyatların oluşmasına zemin yaratmak, bu bağlamda 1 Lt. sütle ne kadar yem alınabileceği konusunda daha iyi bir noktaya gelmeyi hedeflemek konusunda uzlaşıldı. Hem yem fiyatlarında hem dünya piyasasında meydana gelebilecek değişimlerde oluşacak yeni durum gözden geçirilecek ve destek programını da şekillendirme şansını elde etmiş olacağız.

Eylem sürecinde zaman zaman sinirlerin gerildiği, can yanmasının, mal zararının yaşandığı bir vakadır. Bunun hoşgörüyle karşılanmasını umut ederim. Tarım Bakanlığı, Kıbrıs Türk hayvancısının, çiftçisinin evidir, birinci derecede muhatabıdır. İlişkilerimiz gayet uygar ve kesintisiz şekilde devam edecektir.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.