EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'lü akademisyen, sağlığa zararlı okul araç gereçleri konusunda uyarıda bulundu

UKܒlü akademisyen, sağlığa zararlı okul araç gereçleri konusunda uyarıda bulundu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Endüstri Mühendisliği Program Koordinatörü ve aynı zamanda İş ve Sağlığı Güvenliği Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tansu Tunçbilek, yeni dönemde okula başlayacak çocuklar için yapılacak kırtasiye alışverişinde seçilecek ürünlerin sağlığa uygun ürünler olmasının önemine değindi.

Yayın Tarihi: 11/09/18 09:18
okuma süresi: 2 dak.
UKܒlü akademisyen, sağlığa zararlı okul araç gereçleri konusunda uyarıda bulundu
A- A A+
Yrd. Doç. Dr. Tunçbilek tercih edilecek ürün üzerinde TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ve CE işaretlerinden en az birinin bulunması gerektiğini belirterek, "Ayrıca ürünlerin Avrupa Birliği tarafından güvenlik göstergesi olarak kabul edilmiş EN 71-1 (mekanik ve fiziksel özelliklerin uygunluğu), EN 71-2 (yanmazlık özelliği), EN 71-3 (ağır metallerin belirlenen sınırlar dahilinde kullanıldığı) ve EN 71-9 (organik bileşenlere sahip olduğu) normlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir" dedi.

Kırtasiye ürünlerinin yoğun kokulu olmasının alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini kaydeden Tunçbilek, özellikle yoğun boya kokusu içeren, plastik baskılı beslenme çantası ve mataraların alınmaması gerektiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Tunçbilek daha küçük yaş gruplarının kullandığı parmak boyası ve oyun hamuru gibi ağza götürülme olasılığı yüksek ürünlerde ise güvenilir markaların tercih edilmesinin büyük önem taşıdığını aktardı. Markası, adresi ve üretim yeri belli olmayan ürünler konusunda Tunçbilek, "Bu tür ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir" şeklinde konuştu.

Çanta seçimilerinin çocuğun fiziksel özelliğine göre yapılması konusunda da bilgi veren Tunçbilek, çocuğun boyuna göre ayarlanan askıların yanı sıra sırtı destekleyen yapıda olması ve bel kemeri bulunmasının önemli olduğunu açıkladı. Tunçbilek, çantanın iç gözlerinin eşit oranlarda ve uygun bir yapıda olmasını önererek, bu sayede ağırlığın eşit miktarda dengeleneceğini ve ergonomik açıdan uygun olacağını belirtti. Çekçekli okul çantalarının kullanışlılığına dikkat çeken Tunçbilek, çocuklarımızı rahatlatmak açısından ayrı bir seçenek olabileceklerini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.