TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

3. havalimanında 5 bin öğrenciyle 3 gün açılış provası

3. havalimanında 5 bin öğrenciyle 3 gün açılış provası

29 Ekim'deki açılış öncesi İstanbul Yeni Havalimanı'nda sistemlerin test edilmesi amacıyla üniversite öğrencilerinin temsili yolcu olacağı üç büyük prova yapılacak. 15 Eylül'de başlayacak ve 3 gün sürecek provada 5 bin öğrenci işlemleri deneyecek.

Yayın Tarihi: 11/09/18 09:54
okuma süresi: 2 dak.
3. havalimanında 5 bin öğrenciyle 3 gün açılış provası
A- A A+
Açılışına iki aydan kısa bir süre kalan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk uçuş 31 Ekim saat 14.00'te Türk Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul'dan Ankara'ya yapılacak. İnşaatının yüzden 95'i tamamlanan havalimanında 'İşletmeye Hazırlık ve Havalimanı Transferi' anlamına gelen ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer) kapsamında 15 Eylül'den sonra üç büyük prova yapılacak. 15 Eylül tarihinde yapılacak ilk provada, çeşitli üniversitelerde okuyan 1000 öğrenci getirilerek yolcu gibi havalimanından giriş yapacak.

Akşam gazetesinden Süleyman Şen'in haberine göre, yolcular uçacakmış gibi terminalden girecek, check-in yaptırıp pasaport kontrolünden geçtikten sonra uçağa binilen son kontrol noktalarına kadar gelecek. 15 Eylül'ü izleyen günlerde aynı işlem bu kez 3 bin üniversite öğrencisiyle, son provada ise 5 bin öğrenciyle tekrarlanacak.

Üniversite öğrencileri uçak yolcusuymuş gibi hareket edecek, salonları kolaylıkla bulup bulmadıkları, mesafeleri ne kadar zamanda katettikleri, bagaj konveyörlerin düzgün çalışıp çalışmadığı, kısaca yolculara yönelik tüm sistemler test edilecek. Diğer sahne provasında ise temsili yolcu olan üniversiteli gençler uçaktan indikten sonra geliş katında yine pasaport kontrolünden geçerek bu sefer ülkeye giriş yapacak, bagaj bantlarından bagajlarını alacak ve gümrük kontrolünden geçerek dışarıya çıkacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.