GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Serhat İncirli: "Eski Girne'yi hatırlayınca üzülüyorum"

Serhat İncirli: "Eski Girne’yi hatırlayınca üzülüyorum"

Kıbrıs Postası Köşe Yazarı ve Araştırmacı Gazeteci Serhat İncirli ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik. İncirli, Girne'de geçirdiği gençlik yılları ve Girne'nin günümüzdeki sorunları hakkında <a href="https://www.girnepostasi.com/serhat-incirli-eski-girneyi-hatirlayinca-uzuluyorum/">Girne Postası</a>'na konuştu.

Yayın Tarihi: 11/09/18 16:15
okuma süresi: 2 dak.
Serhat İncirli: "Eski Girne’yi hatırlayınca üzülüyorum"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

"1974'TE GİRNE KÜÇÜCÜK BİR KASABAYDI"

Kıbrıslı olup Girne'de anısı olmayan yoktur. 1974'e kadar hiç Girne'ye gelmedim. 7 yaşımdayken hayatımda ilk defa Girne'yi gördüm. O zamanlar savaş yıllarıydı… Kıbrıslı Türklerin Girne'ye gelmesi o kadar kolay değildi. Burası Rumlarındı. O yüzden çekinirdik. Hem de o zaman yollar şimdi ki gibi uygun değildi. 1974'te Girne küçücük bir kasabaydı. Futbol sahası yeni yapılmıştı ve o saha kasabanın dışındaydı. Şimdi Girne'nin ortasında sayılıyor.

"GİRNE'NİN EN GÜZEL YERİ DİYE BİR ŞEY KALMADI"

Ortaokul yıllarımızda Girne Kalesi'ne gezilere gelirdik. Lise yıllarında ise Girne'de çalışmaya başladım. Restoranlarda, bar ve diskolarda garsonluk yaptım. 44 yıl önceki Girne çok güzel bir Girne'ydi. Şu anda ise alelade bir yer… Eskisi gibi güzel bir yer değil artık. Girne'nin en güzel yeri diye bir şey kalmadı. Çünkü her yer kapalı.

"GİRNE MEZARLIĞA GÖMÜLDÜ"

Ben Girne'nin doğal tutulmasından yanaydım. 1974'teki Girne'yi hatırlayıp, daha eski zamanlardaki fotoğrafları gördüğüm için şu andaki Girne'nin mezarlığa gömüldüğünü düşünüyorum.

Bundan sonrası ise çözümsüz… Girne'nin trafiği artık çözülmez. Binalı yıkıp yol yapamazsınız. Öyle bir şans yok. Belki ileride birilerinin çok fazla parası olursa, toplu taşımacılıkla alakalı bazı projeler yapılabilir. Avrupa'da bazı yerler öyledir. Tarihi kentlere insanları arabalarıyla sokmazlar. Arabaları dışarı park ettirip, onları küçük otobüslerle içeri alılar. Ama bu Girne'de ne kadar mümkündür bilmiyorum.

Kaynak: Girne Postası - Serhat İncirli: "Eski Girne'yi hatırlayınca üzülüyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.