İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KTÖS: "Dürüst, mahkeme tarafından öğretmenlere hakaretten suçlu bulundu"

KTÖS: “Dürüst, mahkeme tarafından öğretmenlere hakaretten suçlu bulundu”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), öğretmenlere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Milli Eğitim eski Bakanı Kemal Dürüst'ün para ve mahkeme masraflarını ödeme cezası aldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 11/09/18 16:33
okuma süresi: 1 dak.
KTÖS: “Dürüst, mahkeme tarafından öğretmenlere hakaretten suçlu bulundu”
A- A A+
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Alev Özgü adlı öğretmen tarafından Dürüst hakkında şikayette bulunularak dava açıldığını belirterek, "Bu dava siyasi mevkide oturanların yasalara ve kişilik haklarına saygılı olmaları ile ilgili önemli bir adımdır. Ayrıca kişilerin haklarını aramada sonuna kadar gitmeleri gerektiğine genel bir örnektir" dedi.

Kemal Dürüst'ün duruşmalara katılmadığını da belirten Elcil, "Bakan Kemal Dürüst'ün söyledikleri mahkemece "hakaret olarak" tanımlanarak suçlu bulunmuştur. Öğretmenlere hakaret eden Eğitim eski Bakanı Kemal Dürüst işlediği bu suçtan dolayı 4373/17 sayılı davada para ve tüm mahkeme masraflarını ödeme cezasına çarptırılmıştır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.