İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kar-İş: "2018-2019 dönemi için öğrenci taşımacılığına başlamamız mümkün değildir..."

Kar-İş: "2018-2019 dönemi için öğrenci taşımacılığına başlamamız mümkün değildir..."

Sözleşmeli öğrenci taşımacılığı yapan Kar-İş bu yıl taşımacılık sektörü ücretlerine artış yapılmadığı gerekçesi ile 2018-2019 eğitim yılında taşımacılık yapmayacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/09/18 10:50
okuma süresi: 3 dak.
Kar-İş: "2018-2019 dönemi için öğrenci taşımacılığına başlamamız mümkün değildir..."
A- A A+
Kıbrıs Postası

Terminal'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, dün Eğitim Bakanlığı ile yapılan toplantının olumlu geçmediğini ve sektörün zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.

Topaloğlu, sektörün geçim kaynağı olan sözleşmeli öğrenci taşımacılığını kötü günler beklediğine değinerek, belirsizlik içerisinde taşımacılık yapılmayacağını bakanlık ile anlaşma yapılamadığını söyledi.

Eğitim Baknalığı'nın uzlaşmadan çok uzak bir tavır ortaya koyduğuna değinen Topaloğlu, "düzgün kalıcı bir sistem ortaya konmalı. Her sene ayni şeyi yaşıyoruz. Sözleşmeli öğrenci taşımacılığını bu yıl için başlatmıyoruz" dedi.

Basın toplantısında okunan metin şöyle:

Üzülerek belirtmek isteriz ki sektör olarak işimizi idame edecek pozisyondan uzaklaştık.

Mazota gelen artışlar bizi her gün zarara sokmaktadır.

Tüm servis, yedek parça, yağ, lastik gibi birçok giderimiz iki kata yaklaşmıştır. Bizler de taşımacılık işlerine artış almak zorundayız. Gerekli talebimizi yaptık. Her gün ötelenerek gerekli artış yapılmadı.

Ciddi anlamda zarar etmekteyiz. Eğitim Bakanlığı'na sözleşmeli öğrenci taşımacılığında ciddi belirsizlik içindeyiz. Üyelerimizin bir kısmının ödemeleri yapılmadı.

Bakanla yaptığımız toplantılarda daha büyük sorunların bizi beklediğini ve bu belirsizlik içinde taşımacılığı kesinlikle yapamayacağımızı paylaşmak istedik.

Bakanla yapılan toplantıda hiçbir konuda anlaşma sağlanmamıştır.

Uzlaşmadan çok uzak bir tavır koymuştur. Hak edişimizi alamadığımızdan düzgün, kalıcı bir sistemin ortaya konmaması ve her sene aynı sorunları yaşamaktan meslekte tükendik.

Bu nedenlerle sözleşmeli öğrenci taşımacılığını başlatmamız ve sürdürmemiz mümkün değildir. Tüm kamuoyuna duyururuz. Artış talebimiz %40'tır. Sınavla alınan öğrencilerin dağılımında ciddi bir sıknıtı var.

Milli Eğitim Bakanı kendi çalışmasını yapmadı.

Biz ada genelinde 19.500 öğrenci taşıdık. Bu yıl bazı konuşmalar geçti, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan toplu taşımacılar hak ediş dışında ödenek almaktadır diye…

Böyle bir şey yok. Sorun varsa kendi bakanlıklarındadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.