İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC Budapeşte Temsilciliği 3. Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliği düzenlendi...

KKTC Budapeşte Temsilciliği 3. Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliği düzenlendi...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Budapeşte Temsilciliği geleneksel 'Kıbrıs Türk Kültür Günü' etkinliğinin üçüncüsünü Budapeşte Ritz Carlton Otel'de gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/09/18 16:25
okuma süresi: 2 dak.
KKTC Budapeşte Temsilciliği 3. Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliği düzenlendi...
A- A A+
"3. Kıbrıs Türk Kültür Günü' etkinliğine özel bir ziyaret kapsamında Budapeşte'de bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başta olmak üzere, koro üyesi KKTC Milletvekili Resmiye Canaltay, TC Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Azerbaycan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Zaur Sukurov, Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Macaristan'ın son GKRY Büyükelçisi Balazs Batosz, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, Macaristan'da faaliyet gösteren Türk kurum, kuruluş ve şirketlerinin yöneticileri, diplomasi, kültür, sanat ve siyaset camiasından seçkin konukların da bulunduğu yaklaşık 100'ü aşkın izleyici iştirak etti.

Açılış konuşmasında konuklara hitap eden KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, dört yıl önce faaliyet geçen KKTC Budapeşte Temsilciliğinin iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için faaliyetlerde bulunduklarını, Kıbrıs Türk kültürünü tanıtıcı etkinlikler düzenlemeye önem verildiğini, bu kapsamda temsilcilik olarak geleneksel hale getirilen 'Kıbrıs Türk Kültür Günü' etkinliğinin üçüncüsünü düzenlemekten gurur duyduklarını ifade etti.

Çimen, temsilciliğin daveti üzerine Budapeşte'de konser vermek amacıyla bulunan 'Otello Çok Sesli Korosu' şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay başta olmak üzere, tüm koro üyelerine teşekkür etti. Temsilci Çimen, konuşmasının sonunda kültür ve sanata büyük önem veren Macar Halkı'nın Temsilciliğin etkinliklerine gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını kaydederek konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan konser sonrası Temsilci Selda Çimen ve İkinci Sekreter Hakan Aksoy, koro şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay'a çiçek takdim etti. Etkinlik verilen resepsiyonla son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.