İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Töre, KTK Alayı'nı ziyaret etti

Töre, KTK Alayı'nı ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Milletvekili Hasan Taçoy'la birlikte Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanı Albay Şükrü Güzel'i Ortaköy'deki Alay Komutanlığında ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 12/09/18 16:26
okuma süresi: 2 dak.
Töre, KTK Alayı'nı ziyaret etti
A- A A+
Karargâh bahçesine zeytin fidanı dikildi. Atatürk ve Kurucu Cumhurbaşkanının portreleri hediye edildi.

Zeytin fidanı dikiminde konuşan Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre şunları söyledi; "1959-60 Londra ve Zürih Antlaşmaları çerçevesinde 1878 yılında adadan ayrılan Osmanlı Türk ordusu Garanti ve İttifak Antlaşmasıyla Alay düzeyinde fiili olarak yeniden Kıbrıs'a geldi. Kıbrıs Türk Mukavemetçilerine ve Mücahitlerine en büyük morali veren Kıbrıs TürkKuvvetleri Alayı hasretimizi giderdi. Ulusal mücadelemize ve direnişimize güç kattı. 1963'ten 1974 yılına kadar en büyük güvencemiz oldu. Binbaşı İlhan ve çocukları barbarca o dönemde katledildiler. Rum radyosu biz Kıbrıslı Türklere 'bekledim de gelmedin' şarkılarını çaldılar, alay ettiler. Ama 20 Temmuz şafak vakti kahraman Türk ordusu hem Mücahitlerle hem de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayıyla buluştu. Bugün bu topraklarda özgürüz güvencedeyiz. Kahraman Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayına ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine minnettarız. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun artık Türk Askeri adadan ebediyen ayrılmayacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.