İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Uyuşturucu zanlıları Taşkın ve Güner tutuklu yargılanacak

Uyuşturucu zanlıları Taşkın ve Güner tutuklu yargılanacak

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen toplam 524 gr 431 mg sentetik cannabionoid ve 29 gr 190 mg hintkeneviri türü maddeler ile ilgili tutuklanan zanlı Necmettin Taşkın ve Salih Güner aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 14/09/18 07:45
okuma süresi: 5 dak.
Uyuşturucu zanlıları Taşkın ve Güner tutuklu yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 5 Eylül tarihinde Beyarmudu köyünde düzenlediği operasyonda ele geçirdiği toplam 524 gram 431 miligram sentetik cannabionoid ve 29 gram 190 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeler ile ilgili tutuklanan zanlı Necmettin Taşkın ve Salih Güner tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde ithali", "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde alma" suçlamaları ile ilgili olarak haklarında soruşturma yürütülen zanlılar hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderildi.

Mahkeme zanlıların methaldar olduğu uyuşturucu suçundaki uyuşturucu miktarının külliyatlı oluşuna dikkat çekerek zanlıların yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğuna bulgu yaptı.

"YARGILANMAKTAN KAÇABİLİRLER"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 5 Eylül tarihinde alınan bir bilgide zanlı Necmettin Taşkın ile Salih Güner'in Güney Kıbrıs'ta olduğunun ve KKTC'ye geri dönerken uyuşturucu madde getireceklerinin öğrenildiğini söyledi. Ayni gün muhaceret kontrolleri yapılan zanlıların Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığının tespit edildiğini söyleyen Türe, Beyarmudu köyüne gidilerek Beyarmudu İlkokulu içerisinde ve köy meydanında pusu görevine başlandığını kaydetti. Türe, ayni gün zanlı Necmettin Taşkın'ın, Beyarmudu İlkokulu'nun arka kısmından kaçak olarak KKTC'ye giriş yaptığı esnada elinde tutmakta olduğu çanta ile tespit edildiğini açıkladı. Çanta içerisinde yapılan aramada 512 gram 80 miligram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde ve 29 gram 190 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu, zanlı Taşkın'ın üzerinde yapılan aramada ise giydiği şortun cebinde 4 miligram daha uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı Taşkın'ı almak için Beyarmudu köyü camisi yanında bekleyen zanlı Salih Güner'in de araç içerisinde tespit edildiğini belirten Türe, zanlı Güner'in üzerinde yapılan aramada cüzdanında 1 gr 820 miligram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde, aracında ise zanlı Taşkın'a ait aracın kontak anahtarının bulunduğunu açıkladı. Tahkikat memuru, zanlı Necmettin Taşkın'a ait olan aracın Dörtyol köyünde tespit edildiğini belirterek, konu araç içerisinde yapılan aramada 406 miligram uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 2 bin 320 TL para bulunduğunu açıkladı. Zanlı Salih Güner'in poliste gönüllü ifade vererek zanlı Necmettin Taşkın'a konu suçları işlemesi için birçok kez yardımcı olduğunu ve karşılığında bin 500 lira aldığını itiraf ettiğini söyleyen Türe, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını kaydetti. Zanlıların tasarrufunda yarım kilonun üzerinde uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Türe, zanlıların kaçma ihtimali bulunduğunu söyleyerek yargılanma aşamasında mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

AVUKATLARDAN TALEBE İTİRAZ

Uyuşturucu zanlıları Taşkın ve Güner'in avukatları yapılan cezaevi talebine itirazda bulundu. Zanlıların teminata bağlanarak tutuksuz yargılanması halinde yargılanmaktan kaçmayacaklarına yönelik mahkemede tanık dinleten avukatlar zanlı Taşkın ve Güner'in tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme yapılan itirazı reddederek zanlıların Güney Kıbrıs'a geçişlerinin çok sık olduğunun mahkemeye aktarılan şahadette açık olduğunu belirtti. Ele geçirilen uyuşturucu miktarının külliyatına dikkat çeken mahkeme zanlıların 2 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.