EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Berova: "Bakanlığın ikinci adamı okulların açılmasına 2 gün kala istifa etti"

Berova: "Bakanlığın ikinci adamı okulların açılmasına 2 gün kala istifa etti"

Milli Eğitim eski Bakanı Berova, kitap basım tarihinin çok geciktiğine işaret ederek, basılacak ders kitaplarının, Ekim ayının ortasından sonra okullarda dağıtılabileceğini savundu.

Yayın Tarihi: 14/09/18 12:20
okuma süresi: 6 dak.
Berova: "Bakanlığın ikinci adamı okulların açılmasına 2 gün kala istifa etti"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Milli Eğitim eski Bakanı ve UBP Milletvekili Özdemir Berova, Diyalog TV ekranlarında yayınlanan "Çiğdem Aydın'la Güne Merhaba" isimli programa konuk olarak, ülkedeki güncel eğitim politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının çok ciddi sorunlarla bağlayacağını savunan Berova, eğitim camiasından konuştuğu insanların meslek hayatları içinde en kötü eğitim yılı başlangıç sürecine girdiklerini söylediklerini kaydetti.

"Bu duruma gelineceği belli değil miydi; ilk önce bunu irdelemek gerekiyor " diyen Berova, yeni eğitim yılı için yapılacak hazırlıkların, okullar kapanmadan çok daha önceki bir periyotta düşünülmesi ve sürecin başlatılması gerektiğini kaydetti.

Okulların açılıyor olmasına karşın, henüz öğretmen alımı yapılmadığını vurgulayan Berova, "Eğitim Bakanı'nın kendi ifadesiyle; 132 kişilik kadro aldığını ve ihtiyacının bu sayıdan çok daha fazlası olduğunu söylediğini fakat yine Özyiğit'in bu konu için belirgin bir çözüm önerisi olmadığını ifade ederek, eleştiride bulundu.

KİTAP BASIMI KONUSU… "KİTAPLAR EKİM AYININ ORTASINDAN SONRA OKULDA OLACAK"

Kıbrıs Postası'nın gündeme getirdiği kitap basımlarına ilişkin ihalenin son gününde teklif alması ve basımın okulların açılmasına iki gün kala başlayabileceği konusunda da açıklamada bulunan Berova şöyle konuştu:

"Siz kitapların ihalesini 19 Eylül olarak açıklarsanız ve bizim, gerek sosyal medya ve de gerekse basın yoluyla uyarmamız sonucunda, ihaleyi 1 hafta öne çekme durumuna gelirseniz, bu bile bir ay civarında bir problem çıkaracak. Kitaplar, Kasım ayının başları veya Ekim ayının ortalarından sonra okulda olabileceği düşünülüyor. Pazartesi çocuklarımız sınıflara gittiği zaman kendilerine verilecek bir defter, kalem olmadan yeni öğretim yılına başlayacaklar. Peki bu ne demek oluyor? Kâğıtsız, kalemsiz, deftersiz eğitim yapılamayacağına göre en azından defeder ve kalemlerin alım yükü yine ailelerin üzerine… Yine velililerin üzerine yüklenmiş olacak. Bu açıdan baktığımız zaman gerçekten hiç iyi hazırlanmamış ve ifadelendirmekte bile zorluk çektiğimiz bazı uygulamalarla yeni eğitim ve öğretim yılı başlamaya çalışacak. "

ASIM İDRİS'İN İSTİFASI… "BAKANLIĞIN İKİNCİ ADAMI OKULLAR AÇILMASINA 2 GÜN KALA İSTİFA ETTİ"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Asım İdris'in ani istifasına ilişkin yorumda bulunan Berova şöyle konuştu:

"Bir de dün enteresan bir haberle sosyal medyaya düştü. Eğitim ve öğretim yılının açılmasına 2 gün kala, Bakanlığın ikinci adamı ikinci ismi Sayın Asım İdris istifa etti. Okullar açılmasına 2 gün kala... Yani her şeydeanomalilerledolu bir süreç yaşıyoruz."

DİN DERSİ KONUSU… "GEREKSİZ POLEMİK"

Din derslerinin seçmeli ya da zorunlu olacağı yönündeki uygulamaya ilişkin de konuşan Berova, "Yeterli öğretmen alımının yapılmadığı, kitap, defter ve kalemin dahi tedarik edilemediği bir dönemde, bu topluma çok gereksiz bir polemik yaşatıldı." dedi. Berova şöyle devam etti:

"Bu da haftada bir gün bir ders saati sınırlı -40 dakikaya tekabül eden-bir derstir. Din derslerinin zorunlu halden seçmeli hale geçmesi süreci toplumda bir gerginlik de yarattı. Günün sonunda bu süreç içinde bir de şunu gördük ki her yıl yeni eğitim yılının başlamasında önce okullara bir ders dağılım çizergesl gönderilir. Bu çizerge üzerinden müdürler öğretmenlerin o yılki ders planlamasını yapar ve akademik takvimle birlikte nasıl bir müfredat izleneceği konusunda bir plan yaparak öğretmenelere dağıtır. Bu çizelgelerin daha dün itibariyle okullara gönderilmediğini görüyoruz."

DİN DERSİ, YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE SEÇMELİ OLACAK

Eğitim Bakanı Özyiğit'in bir toplantıda yaptığı açıklamada, din dersleri konusunda yapılacak yeni uygulamanın, yabancı uyruklu öğrenciler için geçerli olacağı yönünde açıklamada bulunduğunu kaydetti. Berova, bu konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu pratik açıdan gerçekten anlaşılabilir bir unsur değil. Sonuçta yabancı uyruklu eğitim gören çocukların bu güne kadar bu konuyla ilgili olan herhangi bir şikayetleri de 2 sene bakanlık yaptım hiç gündemime gelen bir unsur olmamıştır. Hal böyle iken her bir sınıfta iki çocuk derse ki ben seçmeli olarak başka bir ders almak istiyorum, bu çocuklara hangi seçmeli dersi vereceksiniz. Ne sürede vereceksiniz. Çünkü akademik plan hazırlanırken ders çizelgeleri hazırlanırken belli akademik dersler ön saatlere konur. Seçmeli dersler daha ileri saatlere konur. Bu çocuklara ayrı bir öğretmen mi tutacaksınız. Sizin şuan kendi ifadenizdir, 132 öğretmen münhali açıyorsunuz. Bu münhali, eğitim yılı başladıktan sonra yapacaksınız. Bu da yaklaşık 2-3 hafta okullara öğretmenlerimizinatanmaması şeklinde olacak. Bunun yanında ihtiyacın çok daha fazla olduğunu söylüyorsunuz nasıl karşılanacağı konusunda somut bir öneriniz de yok. Karmakarışık hadiseler içine giriliyor yeni eğitim yılına. Ben çok üzülüyorum..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.